pozoriste_maskePredstava „PR ili potpuno rasulo“ u režiji Egona Savina

 

Premijera predstave „PR ili potpuno rasulo“ Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina, biće izvedena 11. septembra na velikoj sceni Ustanove kulture „Vuk Karadžić“, najavili su akteri te predstave na današnjoj konferenciji za novinare.

Ovo delo govori o frustriranim intelektualcima koji bi se lako prodali za male pare političkim strankama ili za „zrno moći“, rekao je Savin i naveo da ovo treća predstava po Romčevićevom tekstu koju režira.

Povezana vest:  Basarina "Gnusoba" dijagnoza srpskog društva

„PR ili potpuno rasulo“ je komedija koja se bavi odnosom politike i nezavisnog intelektualca u aktuelnom trenutku. U nemogućnosti da nađe kandidata na sledećim političkim izborima, vešti PR političke partije kreće u potragu za nezavisnim intelektualcem, retkom vrstom u Srbiji.

On pronalazi vizantologa koji iz finansijskih razloga pristaje da bude uvučen u političku igru, potpuno gubi svoj identitet, što dovodi do nerazrešivog sukoba unutar porodice, ali i gubitka inelektualne časti i integriteta.

Povezana vest:  Svetski poznata drama SEDAM izvedena u Narodnoj skupštini

U predstavi igraju Boris Isaković, Dušanka Stojanović Glid, Predrag Ejdus, Branko Cvejić i Maša Dakić.

Direktorka UK „Vuk Karadžić“ Sanja Đurđević je najavila da će 9. septembra biti održana svečanost povodom otkrivanja figure u reljefu Aleksandra Popovića.

Od tog dana Velika scena UK „Vuk Karadžić“ poneće ime „Aleksandar Popović“, u čast jednog od najznačajnijih i najvećih srpskih dramskih pisaca.

Povezana vest:  Akcija Vulkan izdavaštva i Oktopod travela