pozoriste-na-terazijamaSutra premijera mjuzikla Glorija u Pozorištu na Terazijama

 

Mjuzikl „Glorija“ u režiji Ive Milošević, po tekstu Ranka Marinkovića, premijerno će biti izveden sutra, u beogradskom u Pozorištu na Terazijama, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Upravnik Pozorišta na Terazijama Mihajlo Vukobratović rekao je da je predstava „Glorija“ priča o neostvarivoj ljubavi sveštenika i mlade redovnice.

Povezana vest:  Roman FOLIRANJA autorke Vesne Surčulija u izdanju Prosvete

Adaptaciju teksta radio je Jovan Ćirilov, scenografiju Gorčin Stojanović, koreografiju Danica Arapović, tekst songova pisala je Maja Pelević, a muziku za predstavu radio je Kornelije Kovač.

U predstavi igraju Ivana Knežević, Ivan Bosiljčić, Rade Marjanović, Duško Radović, Feđa Stojanović, Milan Milosavljević, Katarina Gojković.

Kornelije Kovač je istakao da muzika koju je napisao za predstavu, podseća na Mediteran kao mesto radnje ove neobične priče.

Povezana vest:  Krug se zatvorio - devet priča Đorđa Lebovića u prodaji od 19. novembra

Rediteljka Iva Milošević istakla je da je bio veliki izazov raditi mjuzikl po tekstu Ranka Marinkovića, koji je do sada više puta izvođen u raznim pozorištima, ali nikada kao mjuzikl.

-Predstava je melodrama sa elementima komedije, a ja sam tokom rada bila inspirisana filmovima ranog italijanskog neorealizma i trudila sam se da nešto od te atmosfere prenesm u predstavu – rekla je ona.

Povezana vest:  Otvorena izložba remek-dela rimskog vajarstva ROMA AETERNA u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada

U predstavi učestvuju i hor, orkestar i balet Pozorišta na Terazijama.

Mjuzikl „Glorija“ premijerno je izveden 25. jula u Budvi u okviru Festivala Budva Grad teatar.