Ryan_GiggsRajn Gigs: Vidim se na Fergusonovom mestu

 

Svestan da mu se aktivna igračka karijera bliži kraju, velški krilni fudbaler Mančester Junajteda, Rajn Gigs, počeo je da razmišlja šta posle trenutka kada se oprosti od terena.

Celu fudbalsku karijeru započetu 1990. godine Velšanin je proveo u dresu Junajteda, u zlatnoj eri kluba, čemu je svojim igrama itekako pridoneo. Najtrofrejniji je igrač u istoriji engleskog fudbala, a među nizom naslova ističu se rekordnih 11 u Premierligi, te dva u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Lalatović: Vreme je da nam pamet dođe u glavu

-Očekujem da ću kraj igračke karijere dočekati u Mančesterovom dresu – izjavio je 36-godišnjak, potom otkrivši planove: – Kraj nije daleko, a ne nameravam se spuštati u niži rang ni svojim igrama, niti pristupati takvim klubovima. Menadžerski posao? Optimalne su dve mogućnosti, posao velškog selektora ili menadžera Mančester Junajteda. To bi najviše odgovaralo. Ili voditi svoju zemlju, ili klub za koji oduvek navijam. Ponudi li mi se tako nešto kada završim karijeru ni sekunde neću razmišljati. Znam da se neće dogoditi odmah, ali ukoliko s uspehom započnem menadžersku karijeru negde drugde moglo bi me to dovesti na mesto koje želim – zaključio je Gigs koga je kroz klupsku karijeru vodio samo Ser Aleks Ferguson.

Povezana vest:  Policajac i vojnik među uhapšenima zbog ubistva navijača

Slavni Škot na klupi Junajteda sedi od 1986. godine.