Devetu godinu zaredom u Vrnjačkoj Banji održaće se kulturna manifestacija u čast velikana srpskog glumišta – Danila Bate Stojkovića.

Dani Danila Bate Stojkovića 2018 biće organizovani od 10. do 13. avgusta. Kako mnogi kažu, to je filmska, pozorišna i književna fešta, koja se održava u znak sećanja na barda glumišta Danila Batu Stojkovića (1934-2002). Svečano otvaranje manifestacije je 10. avgusta u Amfiteatru „Danilo Bata Stojković“. Organizatori su najavili da će prisustvovati Batine kolege glumci. Među njima će biti Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Milan Caci Mihajlović, kao i mlađa generacija glumaca – Milan Kalinić, Viktor Savić, Srđan Ivanović i drugi.

Povezana vest:  Uskoro u Vulkančiću: Srpske narodne bajke i priče

U čuvenom Glumačkom parku pored stabala koja su zasađena u čast Danila Bate Stojkovića, Dragana Nikolića, Velibora Bate Živijinovića, Petra Kralja, Marinka Madžgalja i Milorada Mandića Mande, u rajskom glumištu biće zasađena stabla za Ljubišu Samardžića i Nebojšu Glogovca.

Uz književne večeri, koncerte i predstave, publika će moći da čuje i davno izgubljene i neobjavljene intervjue sa Batom Stojkovićem. Naime, novinar Zoran Rajić uspeo je sa ćutljivim glumcem tri puta da razgovara za lokalnu radio-stanicu. Ti intervjui sada predstavljaju deo biblio-fonetskog projekta Narodne biblioteke „Doktor Dušan Radić“ u Vrnjačkoj Banji.

Povezana vest:  Otkrijte skriveni svet u senkama Beograda – „Krotitelji vremena“ Miomira Petrovića