Ljubitelji sedme umetnosti će, kroz nekoliko dana, imati priliku da uživaju u čak 266 internacionalnih filmskih ostvarenja u okviru 24. Sarajevo Film Festivala. Ove godine, među 52 svetske i 23 međunarodne premijere, priliku da svoje radove prikažu širem auditorijumu imaće i učesnici konkursa „Jedna kafa, jedan film“ koji Grand kafa organizuje za sve zainteresovane amatere i ljubitelje filmske umetnosti.

Sarajevo Film festival je tradicionalna filmska manifestacija, i kao takva, svake godine prikazuje ostvarenja u različitim kategorijama. U želji da podstakne razvoj sedme umetnosti, ali i kreativnost anonimnih režisera, Grand  kafa, u kategoriji mikrofilma, organizuje konkurs „Jedna kafa, jedan film“. Prijavljeni filmovi koji sadrže motiv vezan za kafu ili njenu konzumaciju, svakodnedvno će se puštati u Grand kafa kutku tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, uz šoljicu omiljene domaće kafe. Najbolje ostvarenje u ovoj kategoriji osvojiće nagradu, dok će se  odabrani filmovi naći i u zasebnom albumu na Facebook stranici Grand kafe.

Povezana vest:  Banca Intesa i Intesa Leasing i ove godine na Salonu automobila

Rad koji prema mišljenju žirija bude najbolji biće uvršten u film “Svi smo mi iz istog filma”, koji će u nedelju, 12. avgusta  biti prikazan na Sarajevo Film Festivalu, a biće dostupan i na www.svismomiizistogfilma.com, uz potpis autora.

Inicijativa za podršku festivalu u skladu je sa opredeljenjem Grand kafe da pomaže razvoj kulture, čiji je značajan deo i filmska umetnost. «Uživanje u dobrom filmu i šoljici omiljene kafe dele potrošači čitavog regiona, bez obzira na godine. To je nit koja nas sve spaja«  poručili su iz Grand kafe.

Povezana vest:  48 sati sjajnih šoping popusta u Rajićeva Shopping Centru

Grand kafa već godinama podržava različite kulturne manifestacije, posebno one koje rade na popularizaciji filmske i pozorišne umetnosti.