FOX i NATIONAL GEOGRAPHIC su predstavili dugo iščekivani povratak svetskog fenomena i osvajača nagrade Emi pod nazivom KOSMOS. Izvršni producent, pisac i reditelj En Drujan (koja je osvojila nagradu Emi za scenario serije iz 2014. i nagradu Pibodi za rad na produkciji iste serije) i izvršni producenti Set Makfarlen (Porodični čovek, Orvil, Kosmos: prostorno-vremenska odiseja), Brenan Braga (Orvil, Kosmos: prostorno-vremenska odiseja, Tera Nova) i Džejson Klark (Orvil, Kosmos: prostorno-vremenska odiseja), zajedno sa voditeljem emisije Nilom Degras Tajsonom, ikonom pop kulture, astrofizičarem i voditeljem emisije Zvezdani razgovori, nagrađene Emijem, bili su prisutni na Komikonu u San Dijegu kako bi podelili sa publikom informacije o novoj sezoni pod nazivom Kosmos: Mogući svetovi (premijera se očekuje na NATIONAL GEOGRAPHIC kanalu u martu 2019).  

Povezana vest:  Lisa Edelstin napušta seriju Doktor Haus

Nakon izuzetno uspešnog emitovanja 2014. KOSMOS postaje najgledaniji serijal svih vremena na NATIONAL GEOGRAPHIC kanalu, koji je gledalo preko 135 miliona ljudi u celom svetu! Nova sezona biće emitovana premijerno širom sveta na NATIONAL GEOGRAPHIC kanalu u ukupno 171 državi i na čak 43 jezika.

U beskonačnosti svemira i besmrtnosti vremena, broj svetova koje treba istražiti i priča koje možemo ispričati gotovo da je neograničen. Prva dva serijala emisije Kosmos povela su svoje gledaoce do najudaljenijih krajeva i prostranstava univerzuma. U toku tih putovanja emisije su podsećale na živote mnogih zaboravljenih i nepoznatih istraživača koji su svojim radom doprineli našem shvatanju ko smo, gde smo i zašto se nalazimo u univerzumu. Kosmos: Mogući svetovi će putovati u prethodno neistražene teritorije.

Povezana vest:  ZAGREBAVANJE - IDA PRESTER POKAZUJE COOL LICE ZAGREBA

Istovremeno sa lansiranjem nove sezone serije, NATIONAL GEOGRAPHIC će izdati i prateću knjigu, Kosmos: Mogući svetovi, autorke En Drujan, dugo iščekivani nastavak međunarodnog bestselera Karla Sejgana nazvanog “Kosmos: Lično putovanje”. Datum početka prodaje u Americi: 19. februar 2019.

Kosmos: Mogući svetovi snimljen je u studiju Kosmos, koji se nalazi u Itaki, u državi Njujork, a koji je pokrenula kompanija En Drujan, “Fuzzy Door Productions”, u vlasništvu  Seta Makfarlena 2000. godine. Pisci serije su Drujanova i Brenon Braga. Drujanova, Makfarlen, Braga i Džejson Klark su izvršni producenti.

  • “Lajkujte” Kosmos: Mogući svetovi na Fejsbuku na CosmosOnTV.
  • Pratite seriju na Tviteru na @CosmosOnTV.
  • Slike i video pogledajte na Instagramu@CosmosOnTV.
Povezana vest:  Istraživanje kompanije Discovery Networks „Budućnost TV oglašavanja" otkriva trendove u CEEMEA regiji