Od 5. do 9. septembra 2018. godine održava se 31. međunarodni sajam knjiga u Moskvi. Sajam knjiga u Moskvi je najveći sajam knjiga u Rusiji i bivšim sovjetskim republikama i predstavlja jedan od najvećih kulturnih događaja u ovom delu sveta. Na ovogodišnjem Sajmu predstavlja se više od 600 izlagača iz skoro 40 zemalja.

Štand Evro Booka, jednog od najvećih srpskih izdavača, i ove, kao i svake godine, privlači veliku pažnju stranih izdavača i ljudi iz sveta knjige. Sajam knjiga u Moskvi, Evro Book će iskoristiti za promociju srpskih autora i ilustratora, a ujedno će uspostaviti saradnju sa renomiranim stranim izdavačkim kućama. Na ovaj način, Evro Book, će po povratku sa Sajma u Moskvi, najnovije svetske trendove u izdavaštvu predstaviti na srpskom tržištu i obradovati naše čitaoce na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu krajem oktobra meseca.

Povezana vest:  O slobodi i kulturnim razlikama na 51. Laguninom književnom klubu 10. maja

Ističemo da je i ove godine Evro Book, pored nacionalnog štanda Srbije, jedini predstavnik naše zemlje prisutan na Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi. Evro Book se trudi da svake godine izdvoji finansijska sredstva kako bi predstavio srpsko izdavaštvo i Srbiju na najvećim svetskim sajmovima knjiga.

Evro Book će na ovom sajmu inostranim izdavačima predstaviti nova domaća izdanja za decu – bajke, basne, radne sveske, edukativne knjige i bojanke. Stara izdanja već dugo privlače pažnju brojnih izdavačkih kuća, što se vidi i kroz više od 40 ugovora o prodaji prava u 15 država sveta.

Povezana vest:  Smešne naravi (i poneka suza) na pozornici frizerskog salona - "Ko te šiša!" Irene Petrović u prodaji od 13. januara

Posebnu pažnju ove godine privlači nova Evro Book edicija Priče iz davnina i prva knjiga u toj ediciji „Carević Ivan i žar-ptica” po motivima stare ukrajinske bajke. Kao i novo izdanje naše kuće iz edicije Zaboravljene priče – „Ole Spavajko”, zaboravljena priča Hansa Kristijana Andersena sa prelepim ilustracijama Ane Grigorjev, jedne od najboljih srpskih umetnica u stvaralaštvu za decu. Pored ove dve najnovije knjige za decu ističemo da „Biblija u 365 priča i slika”, za koju je ilustracije uradio Nebojša Đuranović, jedan od naših najpriznatijih slikara mlađe generacije, takođe nailazi na dobar prijem posetilaca i stranih partnera na Sajmu u
Moskvi. „Biblija u 365 priča i slika” predstavlja plod višegodišnjeg rada grupe autora i nastala je sa ciljem da bude jedinstveno, kapitalno i vredno delo koje bi svako trebalo da ima u kućnoj biblioteci.

Povezana vest:  Sutra počinje Festival-u-Opoziciji u Novom Sadu