U petak 14. decembra od 17 sati do ponoći u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi održaće se devetnaesta regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja, sjajan gift program.

*Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25%, za dve knjige 30%, za tri knjige 35%, a za četiri i više knjiga 40%.

Popust na knjige izdavača koji su se priključili Noći knjige kao i na strana izdanja biće 20%, dok će gift asortiman biti snižen takođe za 20%.

 Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Samo u knjižari „Borislav Pekić“ u Knez Mihailovoj 48 u Beogradu, kompanija GameS će obradovati sve gejmere i odobravaće 20% popusta na sve igre i prateću opremu za Noć knjige.*

I ovoga puta, veliki broj Laguninih pisaca družiće se sa čitaocima, a mnogobrojne biblioteke će odobravati popuste na članarinu i organizovati poseban program.

Noć knjige će se održati u 28 gradova u Srbiji i regionu, na 57 lokacija. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Bijeljini, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.

Noć knjige je manifestacija koja se od 2009. godine održava u Beogradu, Srbiji i regionu. Dva puta godišnje, u junu i decembru, za samo nekoliko sati Lagunine klubove čitalaca i knjižare Delfi poseti nekoliko desetina hiljada čitalaca i kupaca. Interesovanje za knjigu, posećenost manifestacije, kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti mogu se porediti samo sa značajem koji ima Beogradski sajam knjiga.

– Hitovi domaće i svetske književnosti u Noći knjige –

I ova Noć knjige doneće čitaocima brojne novitete domaće i svetske književnosti.

Laguna ekskluzivno objavljuje novu knjigu proslavljenog reditelja, scenariste i pisca Gorana Markovića „Beogradski trio“. Sa neskrivenim referencama na Darelov roman „Aleksandrijski kvartet“, Goran Marković ispisuje dramatičnu povest o ljubavnom trouglu koja se odvija u posleratnom Beogradu. On pritom uspeva da nam sivilo jugoslovenske svakodnevnice u epohi hladnog rata prikaže očima jednog stranca, isplete uverljivu priču sa poznatim istorijskim ličnostima i tako na originalan način osvetli nemile događaje i pojedinosti iz oskudnih vremena Informbiroa.

Dugo iščekivani novi roman Branka Rosić „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ donosi dinamičnu i uzbudljivu priču o ljudima koji su skupo platili cenu slave. U svetu gde se uspeh meri brojem rasprodatih koncerata i neprestanim obaranjem rekorda gledanosti, sasvim običan život podjednako je i luksuz i propast.

„Ženski razgovori“ Duška Radovića ponovo će oživeti u Laguni! Ovo je zbirka duhovitih priča iz ugla različitih žena (i muškaraca) o ljubavi, sreći i zajedničkom življenju. Posmatrajući muški svet iz ženske perspektive u dramskim crticama, Radović kroz humor ali i gorčinu analizira ono što svakodnevno živimo. Ironična ali dobrodušna, knjiga u kojoj će se svako pronaći.

Posle više od sedam godina, Vesna Radusinović predstavlja novi roman „Vatra i led“, uzbudljivu modernu priču o ljubavi, praštanju, licemerju i smrti. Ovo je roman o stvaranju veza koje nadilaze sve ono što je duboko uvreženo u srpskom mentalitetu, o surovosti koja se krije u svakom čoveku, o večnoj gladi za moći i eroziji emocija.

„Gospodin Pogrešni“ Mirjane Bobić Mojsilović je roman o slikaru, narcisu, ljubavnicama, o slikama, umetnosti, čudnom prijateljstvu. O sebičnosti. O strahu od ljubavi, strahu od vezivanja i strahu od smrti. Slike nagih žena na izložbi u Beogradu otvaraju riznicu priča o erosu i tanatosu, o promašenim ljubavima i jednom uspešnom i usamljenom životu umetnika koji je voleo svoja dela više od svojih muza.

„Više se ne bojim“ je autobiografija Gabriela Đukanović. Kad je autorka spoznala prirodu prisustva koje je vodi od detinjstva, iz nje su potekle ispovedne reči od kojih je sazdana ova knjiga. Odrastanje u Rumuniji za vreme vladavine Čaušeskua, sazrevanje mlade rukometašice, međunarodna karijera rumunske reprezentativke, sudbinski preokret nastao dolaskom u Crnu Goru – samo su delići autobiografske priče o davno započetoj potrazi za istinom i smislom.

Laguna ekskluzivno u Noći knjige predstavlja peti roman iz bestseler serijala Lusinde Rajli „Sedam sestara“, „Mesečevu sestru“ koja prenosi čitaoce u veličanstvene škotske visove i u ciganske pećine Granade neposredno pred Španski građanski rat, i prepliće priče dve žene koje tragaju za svojom sudbinom, izlažući se riziku da izgube priliku za ljubav.

Povezana vest:  Novi istorijski triler Vanje Bulića „Teslina pošiljka" od petka u prodaji

„Kuća na jezeru“ Kejt Morton će vas preneti u kornvolske predele, razvejati vam brige dok se suočavate sa iskušenjima njenih junaka, a pre svega – podsetiće vas zbog čega toliko volite da čitate.

Iz pera jednog od najomiljenijih svetskih pisaca i autora brojnih bestselera Bila Brajsona stiže živo, nostalgično i urnebesno prisećanje na odrastanje pedesetih godina dvadesetog veka u knjizi „Život i doba Malog Groma“.

„Tom Gejts je apsolutno fantastičan“ glasi naslov novog romana Liz Pišon ali će se sa ovom ocenom složiti i svi mališani koje je Tom Gejts opčinio. U petom nastavku svetski poznatog serijala Tom Gejts se stvarno raduje odlasku na rekreativni školski izlet (samo da još nađe prijavu). I Dilija jedva čeka da nestane. A tamo ga čeka gomila zabavnih aktivnosti i komičnih situacija.

Oni su blizanci Nikola i Tesla koji koriste svakodnevne predmete da naprave elektromagnete, priručne rakete i druge spravice, koje i vi možete da načinite. „Nikola i Tesla: Opasna laboratorija visokog napona“ je neverovatno uzbudljivi trileru za mališane u kojem glavnu reč vode jedanaestogodišnjaci koji obožavaju nauku. Autori su Bob Flagfelder i Stiv Hokensmit.

„Knjiga poređenja“ Klajva Giforda je odlična knjiga za decu koja je potrebna i odraslima. Neke stvari, kao što je Keopsova piramida u Egiptu, toliko su velike da ih je teško zamisliti. A druga bića su toliko mala da ih ne možeš jasno videti bez lupe. Od malih do velikih, od brzih do sporih, od lakih do teških, od visokih do niskih, ova knjiga sadrži stotine neverovatnih poređenja i zapanjujućih činjenica.

Ostale novitete u Noći knjige možete pronaći na sajtu www.laguna.rs.

Pisci u Noći knjige

Veliki broj Laguninih pisaca i ovoga puta će se u Noći knjige družiti sa čitaocima.

 

– Gostovanja pisaca –

 

Knjižara Delfi SKC

Voditeljka: Dejana Milović Buha

 

17.00 – Bojan Ljubenović

17.10 – Keri Čin

17.20 – Miomir Petrović

17.30 – Luka Mičeta

17.45 – Nenad Novak Stefanović

18.00 – Marija Jovanović

18.10 – Stefan Tićmi

18.20 – Zorica Karanović

18.30 – Mirjana Bobić Mojsilović

18.45 – Simonida Milojković

19.00 – Lea Stanković

19.30 – Uroš Petrović

19.40 – Ljubivoje Ršumović

19.50 – Aca Seltik

20.00 – Iva Kolega

20.15 – Marko Braković

20.30 – Vesna Radusinović

20.45 – Igor Marojević

20.50 – Čedomir Antić

21.00 – Vladimir Tabašević

21.15 – Branko Rosić

21.30 – Vladimir Kecmanović

21.40 – Goran Marković

Delfi knjižara „Borislav Pekić“ KNEZ

Voditelji: Igor Brakus i Smiljan Banjac

17.00 – Stefan Tićmi

17.15 – Vladeta Janković

17.30 – Dušan Miklja

17.45 – Miroslav Mišković

18.00 – Uroš Petrović

18.15 – Bojan Ljubenović

18.30 – Vuk Drašković

19.00 – Marija Jovanović

19.15 – Keri Čin

19.30 – Vesna Radusinović

20.00 – Branko Rosić

20.15 – Goran Marković

20.30 – Mirjana Bobić Mojsilović

21.00 – Iva Kolega

21.15 – Marko Braković

21.45 – Igor Marojević

Delfi knjižara „Miloš Crnjanski“ Vasina

Voditelj: Pavle Veljković

17.30 – Svetlana Preradović

18.00 – Vladeta Janković

18.15 – Dušan Miklja

18.30 – Miomir Petrović

19.00 – Luka Mičeta

19.15 – Zorica Karanović

19.30 – Nenad Novak Stefanović

20.30 – Branko Rosić

Delfi knjižara „Vuk Karadžić“

19.00 – Vanja Bulić

19.15 – Branko Rosić

19.30 – Mirjana Bobić Mojsilović

Delfi knjižara „Momo Kapor“

19.00 – Marko Vidojković (do 20.00)

Delfi knjižara Zvezdara

18.00 – Vanja Bulić

Delfi knjižara Immo centar

17.30 – Mirjana Bobić Mojsilović

Delfi knjižara Novi Beograd

18.15 – Igor Marojević

Delfi knjižara „Dositej Obradović“, Zemun

17.00 – Igor Marojević

Delfi knjižara „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad

Voditeljka: Mirela Mitrić

17.00 – Iva Kolega

Povezana vest:  "Seksualne neuroze naših roditelja" ponovo na sceni NP

Knjižara Delfi, Subotica – Korzo

17.00 – Robert Takarič

Knjižara Delfi, Subotica – Shoppi

18.30 – Robert Takarič

Delfi knjižara Niš – Obrenovićeva, Voždova

Voždova

18.00 – Dejan Stojiljković

18.30 – Miloš Petković i Igor Krstić

Obrenovićeva

19.00 – Dejan Stojiljković

19.30 – Miloš Petković i Igor Krstić

Delfi knjižara „Isidora Sekulić“, Pančevo

20.00 – Zoran Penevski

– Veliki broj biblioteka pridružio se Noći knjige –

I ove godine manifestaciji Noć knjige priključile su se mnogobrojne biblioteke iz Srbije i regiona koje će organizovati posebne popuste i programe za čitaoce.

Biblioteka grada Beograda tokom celog dana omogućiće popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Narodna biblioteka Srbije 17, 18. i 19. decembra odobrava popust od 30 odsto na sve članarine uz priložen račun o kupovini u knjižarama Delfi tokom Noći knjige.

Čitava mreža Biblioteke „Milutin Bojić“ u Beogradu 14. decembra odobrava popust od 60 odsto na godišnju članarinu.

Biblioteka Doma kulture „Studentski grad“ tog dana odobrava besplatnu godišnju članarinu za 2019. godinu za prvog člana koji se tog dana prijavi.

Narodna biblioteka Užice 14. decembra odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini tokom celog dana odobrava popust od 40 odsto na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka u Novom Sadu i ove godine će učestvovati u manifestaciji Noć knjige. Odeljenje „Đura Daničić“ biće otvoreno do 22 sata, gde će Novosađani od 17 moći da dobiju popust na članarinu od 50%. A biće izložena i top-lista najčitanijih Laguninih izdanja u Biblioteci.

Leskovački kulturni centar je za 14. decembar pripremio program:

18.00 – promocija knjige „Okupacija leskovačkog kraja u Prvom svetskom ratu“ prof. dr Živana Stojkovića i Hranislava Rakića.

19.30 – zavičajni pisci daruju knjige novootvorenoj crkvenoj biblioteci u selu Lokošnica.

20.30 – poetsko-muzički maraton (učestvuju zavičajni pisci, učenici osnovnih i srednjih škola).

Narodna bibliteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu tog dana od 16 sati do ponoći odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka „Atanasije Stojković“ u Rumi 14. decembra organizuje promociju romana „Tajne Sokinog ogledala“ Kosane Markov, dobitnice nagrade „Atanasije Stojković“ za 2017. godinu (za prvi roman), biće predstavljena izdavačka produkcija Biblioteke i organizovana prodajna izložba njihovih izdanja sa popustom od 30 do 50 odsto.

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu 14. decembra odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu tog dana omogućava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Biblioteka „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici tog dana omogućava popust do 40 odsto na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka Pančevo 14. decembra omogućava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Biblioteka „Branko Radičević“ u Lebanu tog dana omogućava besplatno učlanjenje na dečjem i odraslom odeljenju.

Narodna biblioteka „Miodrag Borisavljević“ u Apatinu 14. decembra od 17 sati do ponoći nudi besplatno učlanjenje.

Javna ustanova Narodna biblioteka „Njegoš“ u Nikšiću tog dana poklanja pet članarina za odrasle i deset članarina za decu.

– Drugi izdavači u Noći knjige –

Noći knjige su se pridružili i drugi izdavači čije će izdanja moći da se kupe sa cenama sniženim do 20%: Agape knjiga, Agora, Akia Mali Princ, Arete, Arhipelag, Clio, Čarobna knjiga, Darkwood, Data status, Dereta, Dibidus, Draslar, Evro Book, Filip Višnjić, Finesa, Geopoetika, Globosino, Heliks, Sezam Book, Izdavačka kuća Strahor, JRJ, Karupović, Kontrast izdavaštvo, Kosmos izdavaštvo, Kreativni centar, Leo Commerce, Lom, Makart (Booka i Paladin), Miba Books, NID Kompanija Novosti, Orfelin izdavaštvo, Partenon, Pčelica izdavaštvo, Plato izdavaštvo, Propolis Books, Psihopolis, Samizdat d.o.o., Službeni glasnik, Solaris, Srpska reč, Sun promo, Tanesi, Urban Reads, Valera, Verba, Vukotić Media, Vulkan izdavaštvo, Zadužbina Vladete Jerotića.

– Pokloni i besplatna dostava –

Ukoliko na www.laguna.rs ili www.delfi.rs kupite knjige u vrednosti većoj od 2.000 dinara, ostvarujete pravo na besplatnu dostavu – ova akcija važi za porudžbine iz Srbije.

Uz svaku kupovinu obezbedili smo poklone!

Svi korisnici Mastercarda koji knjige i prateće programe na veb-sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs plate svojim Mastercard i Maestro karticama na poklon dobijaju besplatnu dostavu, bez obzira na plaćeni iznos. Pogodnosti važe za kupovine i isporuke na teritoriji Srbije.

Povezana vest:  Stefan Milenković nastupio u UŠĆE Shopping Centru

– Kompletan spisak knjižara u kojima se održava manifestacija Noć knjige –

Delfi knjižara „Branislav Nušić“ (Makedonska 12, Beograd)

Delfi knjižara Banovo Brdo (Požeška 118a, Beograd)

Delfi knjižara „Slobodan Selenić“ (Terazije 38, Beograd)

Delfi knjižara SKC (Kralja Milana 48, Beograd)

Delfi knjižara „Vuk Karadžić“ (Bulevar Kralja Aleksandra 92, Beograd)

Delfi knjižara Rodić (Trg Svetog Stefana 32 ,Sremska Mitrovica)

Delfi knjižara „Desanka Maksimović“ (Kneza Miloša 31, Valjevo)

Delfi knjižara „Vladislav Petković Dis“ (Gradsko šetalište bb, Čačak)

Delfi knjižara „Jovan Jovanović Zmaj“ (Zmaj Jovina 12, Novi Sad)

Delfi knjižara „Radoje Domanović“ (Kralja Petra I 12, Kragujevac)

Delfi knjižara Novi Beograd (Bulevar Mihajla Pupina 181, Novi Beograd)

Delfi knjižara Voždova (Voždova 4, Niš)

Delfi knjižara „Dositej Obradović“ (Glavna 20, Zemun)

Delfi knjižara „Branko Ćopić“ (Omladinska 37, Kraljevo)

Delfi knjižara „Isidora Sekulić“ (TC Aviv Park Pančevo, Miloša Obrenovića 12, Pančevo)

Delfi knjižara Zira (TC Zira, Ruzveltova 33, Beograd)

Delfi knjižara Immo Outlet centar (Gandijeva 21, Novi Beograd)

Delfi knjižara Subotica – Korzo (Korzo 9, Subotica)

Delfi knjižara Kruševac (Mirka Tomića 89, Kruševac)

Delfi knjižara „Momo Kapor“ (Stanoja Glavaša 1, Beograd)

Delfi knjižara Big Shopping centar (Sentandrejski put 11, Novi Sad)

Delfi knjižara Požarevac (Stari Korzo 2, Požarevac)

Delfi knjižara „Dobrica Ćosić“ (Bulevar kralja Aleksandra 146, Beograd)

Delfi knjižara „Borislav Pekić“ (Knez Mihajlova 48, Beograd)

Delfi knjižara „Milutin Uskoković“ (Trg Svetog Save 46, Užice)

Delfi knjižara Jagodina (VIVO shopping PARK, Vuka Bojovića bb, Jagodina)

Delfi Skver – Gift Shop (Kralja Milana 48, Beograd)

Delfi knjižara Gornji Milanovac (Vojvode Milana 4, Gornji Milanovac)

Delfi knjižara Aviv Gardenia (TC Aviv Park Zvezdara, Živka Davidovića 86, Beograd)

Delfi knjižara Aviv Zrenjanin (TC Aviv park, Ulica Bagljaš Zapad 5, Zrenjanin)

Delfi knjižara „Vasko Popa“ (Trg Sv.Teodora Vršačkog 5, Vršac)

Delfi knjižara „Miloš Crnjanski“ (Vase Čarapića 2-4, Beograd)

Delfi knjižara Subotica – Shoppi (Segedinski put 88, Subotica)

Delfi knjižara Stop Shop (Bulevar Medijana 21, Niš)

Delfi knjižara Delfi Borča (Zrenjaninski put bb, Beograd)

Delfi knjižara Lebane (Cara Dušana 57, Lebane)

Delfi knjižara Karaburma (Višnjička 84, Beograd)

Delfi knjižara Stop Shop (Železnička bb, Lazarevac)

Delfi knjižara Šabac (Gospodar Jevremova 18, Šabac)

Delfi knjižara Smederevo (Karađorđev dud 2e, Smederevo)

Delfi knjižara Obrenovićeva (Obrenovićeva 3, Niš)

Laguna Klub Čitalaca (Resavska 33, Beograd) od 17 do 22 časa

STKZR Salon Knjige TIL (Kneginje Milice 83, Jagodina)

Knjižara Kaligraf (Svetozara Markovića 26, Zaječar)

BIGZ Leskovac (Južni blok 1, Leskovac)

Knjižara Teatar (Trg slobode 7, Zrenjanin)

Narodna knjiga Podgorica (Novaka Miloševa br. 12, Podgorica)

Narodna knjiga Podgorica (TC Bazar, Blaža Jovanovića 8, Podgorica)

Narodna knjiga Podgorica (City Mall, Cetinjski put bb, Podgorica)

Narodna knjiga Nikšić (TC Laković, Bulevar 13. jul, Nikšić)

Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Emporium, Trg Kralja Petra I Karađorđevića 1, Bijeljina)

Sladaboni – Knjižara Kultura (Kralja Petra I Karađorđevića 83, Banja Luka)

Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Konzum, Aleja Svetog Save 69, Banja Luka)

Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Emporium, Jovana Dučića 25, Banja Luka)

Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Importanne, Zmaja od Bosne 7, Sarajevo)

Sladaboni – Knjižara Kultura (Alta Shopping Center, Franca Lehara 2, Sarajevo)

Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Bingo City Center, Mitra Trifunovića Uče 2, Tuzla)

Budite budni uz knjigu u petak, 14. decembar od 17 sati do ponoći!

*Napomena: U toku Noći knjige članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće važiti. Popust za GameS ne važi na konzole, prepaid kartice i artikle koji su već na akcijskom popustu. Popusti se ne sabiraju sa članskim popustima.