Mit o vešticamaneverovatno inovativna i duhovita knjiga, sa sjajnim ilustracijama Krisa Ridela, očaraće srca mnoge dece! U pitanju je drugi deo serijala o modernim vešticama autorke Eme Fišel. Roman ispunjen čarolijama, energijom i humorom pisan je pristupačnim jezikom, uz mnoštvo duhovitih likova i neočekivanih obrta. Mit o vešticama namenjen je deci starijoj od 8 godina i svim ljubiteljima magije.

Povezana vest:  Sedmi beogradski festival igre od 9. do 23. aprila

Glavna junakinja Flo obožava knjigu o magičnim mitovima i vešticama. Njena omiljena priča je mit o Hagrdobi s crnom magijom, nestalim malim vešticama i zlobnim kikotanjem. Flo ni ne sluti da je Hagrdoba zapravo stvarna i da se vratila u Hagspit. Šta može da učini kada joj niko ne veruje i ne želi da joj pomogne? Da Flo ne bi ostala potpuno sama, pridružite joj se u nezaboravnoj avanturi i otkrijte nove magične svetove!

Povezana vest:  Kecmanoviću Andrićeva nagrada za priču "Ratne igre" u zbirci "Kao u sobi sa ogledalima" u izdanju Lagune

Ema Fišel, savremena britanska autorka, napisala je mnogobrojne romane za decu. Među njena najpopularnija dela ubraja se serijal o magičnom svetu modernih veštica iz porodice Skričet. Autorkaživi u Londonu i majka je troje dece. Vulkančić je do sada objavio i prvu knjigu trilogije o modernim vešticama pod nazivom Vešterija – svet modernih veštica.