Iron Ladies, izložba fotografa Nenada Marjanovića otvorena je u Marsh Open Spacu. Izložba Iron Ladies rađena je posebnom tehnikom, na izbrušenim metalnim pločama.

NENAD MARJANOVIĆ (1958) beogradski je umetnik i profesionalni fotograf. Studirao je kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.
Objavio je više od 400 naslovnih strana u brojnim časopisima. Do sada je imao 16 samostalnih izložbi, a učestvovao je i na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Povezana vest:  Obradujte svoje mališane najboljim knjigama!

„Kod Nenada je sve suprotno postojećim trendovima, nasuprot onome što drugi rade, poslušno imitirajući već postojeće, one vladajuće modele rada, mišljenja i držanja.

Nenadov buntovničko-nekonformistički životni model je slobodoljubivi, ekscentrično-anarhični stav večitog oponenta svemu unapred zadatom, svakoj konvenciji i nepisanom pravilu. Pa tako i izgledu, formatima i materijalima „nosača slike” na kojima se pred javnost iznose njegove fotografije.

Povezana vest:  Debitantski triler Matsa Olsona "Na kolenima"

Umesto papira sada su tu – čelične ploče. Post-moderne amazonke jednog neobičnog, apsolutno originalnog sveta iz muške mašte. Istinske Iron Ladies“.
preuzeto iz kataloga o izložbi Iron Ladies

Za posetioce izložba je otvorena do 20. marta 2019.
Marsh Open Space, Cetinjska 15