Maštovit, poučan i prepun avantura, roman „Srećan kraj“ Olivera Jankovića savršeno je štivo za decu koja stupaju u čaroban svet knjiga i koja već samostalno čitaju.

Desilo se nešto čudno nakon strujnog udara u štampariji: iz knjige priča za decu iskočio je dečak od papira. Na dečakovim grudima mogle su se jasno pročitati dve reči: srećan kraj. Otkrivajući svet oko sebe, dečak Srećan Kraj pokušavaće iz avanture u avanturu da probleme onih koje upoznaje reši na zadovoljavajući način, ali to neće biti tako jednostavno… Da bismo bili srećni, treba da otkrijemo najpre šta je sreća i šta je to što nas čini srećnim. Ovaj roman će nam, srećom, pomoći u tome… Knjigu je ilustrovala Milica Mastelica.

Povezana vest:  „Dioklecijan" Ivana Ivanjija u izdanju Lagune od petka u prodaji

Oliver Janković je rođen 1957. godine u Beogradu, gde je završio studije na Filološkom fakultetu – slavistiku, na grupi za poljski jezik i književnost. Piše poeziju, prozu, drame i radio drame za decu i odrasle. Takođe se bavi i književnom kritikom.

Dečji roman „Srećan kraj“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtuwww.laguna.rs.

Povezana vest:  Lagunini sajamski dani od 15. do 31. oktobra