Dozvolite šarenilu cirkusa da vas potpuno opije pričom u knjizi Aplauz, čija je autorka Hejli Barker. U pitanju je roman za tinejdžere koji je osvojio nagradu North East Teenage Book 2017. godine.

Udobno se smestite i zabava može da počne! Zvezda večeri, Hošiko, svima je dobro poznata. Nagradite je aplauzom, a onda uživajte u njenim gracioznim pokretima i lepoti koja oduzima dah. Okret, skok, pa zatim hodanje po kanapu vešto izbalansiranim pokretima. Jedan, dva, tri. Pad. Dobro došli u cirkus, na najopasniju predstavu na svetu!

Povezana vest:  „Esmeralda" umesto „Posvećenja proleća"

Glavni junak romana Aplauz, Ben, dete je imućnih roditelja, pripada čistima i uživa sve privilegije i povlastice. S druge strane, otpadnici u cirkusu dele najstrašniju sudbinu. Za njih je svaki dan čista lutrija, i dovoljno je samo da upravnik poželi da ih nema i nestaće. Ben je oduvek maštao da prisustvuje nekom nastupu. Iako i sam nije svestan da su razlike dva sloja društva samo varka i zasnovane na lažima, vrlo brzo, realnost će ga osvestiti na najneprijatniji način. Kad Ben konačno poseti najopasniju predstavu, uvideće da ta razlika nije onakva kakvom je predstavljaju. Da li će u okrutnom svetu bogatih gledalaca i siromašnih akrobata Hošiko i Ben uspeti da prekinu ovu krvavu zabavu i ostvariti naizgled nemoguću ljubav, saznajte u romanu Aplauz!

Pre nego što je postala pisac, autorka Hejli Barker radila je kao nastavnik engleskog u srednjoj školi. Oduvek je maštala o tome da se bavi pisanjem, a danas joj se san ostvario i srećna je što ima mogućnost da svakog dana radi ono što najviše voli. Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo veliki broj sličnih naslova za tinejdžere, među kojima su Srp: Čuvari smrti Nila Šustermana, Surova lepotaRozamund Hodž, Pod srećnom zvezdom Rošani Čokši i drugi.

Povezana vest:  Počeo rad na predstavi ,,Barbelo“