Bilo da tragate za čarobnim pasuljem, uspavanom lepoticom ili začaranim princem, među stranicama knjige Bajke, mitovi i legende sigurno ćete pronaći svoju omiljenu priču, koja će vas očarati! Na vama je samo da se prepustite čaroliji i uživate u čitanju! Zbirka sadrži osamnaest divnih priča iz svih krajeva sveta, a neke od njih su: Kralj Mida, Mala Sirena, Zlatokosa, Lepotica i Zver,Snežna KraljicaSvaka priča nosi pouku na koju deca treba da obrate pažnju. Iako su bajke, mitovi i legende na ovim stranicama verni ranijim zapisima, autorka Ema Adams odenula ih je u novo ruho i prilagodila današnjoj deci.

U knjizi Krcko Oraščić i druge priče zakoračite u magični svet i upoznajte Šećernu vilu, princezu Odetu, Kralja Miševa i mnoge druge junake i junakinje, uz koje ćete sanjariti i postati pravi mali plesači. Zbirka sadrži šest čarobnih priča: Krcko Oraščić i Kralj MiševaLabudovo jezero,Uspavana lepotica, ŽizelaKopelija i Vragolanka. Upravo u njima kompozitori i koreografi pronašli su inspiraciju za graciozne, ljupke, čarobne i tanane junake koje viđamo u popularnim baletskim predstavama.

Ema Adams, nagrađivana autorka ovih čarobnih knjiga, priredila je mnoge klasične bajke, mitove i legende i prilagodila ih deci. Osim fikcionalnih dela, Adamsova je autorka i velikog broja slikovnica. Njene najnovije knjige, namenjene deci starijoj od osam godina, možete pronaći u Vulkančiću

Povezana vest:  Izložba "Vek i po sprske škole glume" u Kinoteci