Isidora Mun, devojčica koja je zbog svoje posebnosti osvojila srca čitalaca širom sveta, donosi nove avanture u nastavcima svetski poznatog serijala, prevedenog na čak dvadeset devet jezika. U knjigama Isidora Mun ide na kampovanje i Isidora Mun slavi rođendan upoznaćete drugačiju Isidoru, devojčicu koja je pola vila, pola vampir. Isidora će potvrditi koliko je lepo prihvatiti sebe i otkriti koliko zabavno može da bude pripadanje različitim svetovima.

Povezana vest:  13 premijera u okviru vizuelnog segmenta 15. Bijenala umetnosti u Pančevu

Glavna junakinja Isidora Mun je posebna jer je drugačija. Njena mama je vila, a tata vampir. Ona je i jedno i drugo. Obožava slepe miševe i svoju crnu baletsku suknjicu, ali podjednako voli i sunčevu svetlost, magični štapić i Ružičastog Zeca. Isidora obožava da ide na rođendanske zabave druge dece, a prava avantura počinje kad ona proslavlja rođendan! Pošto sve organizuju mama i tata, proslava će biti posebna, sasvim drugačija od svih na kojima je bila. Kako će ova jedinstvena i krajnje neobična žurka izgledati, otkrićete u knjizi Isidora Mun slavi rođendan. Ništa manje zabavan neće biti odlazak na kampovanje na obali mora! U knjizi Isidora Mun ide na kampovanje desiće se mnogo toga neuobičajenog – od pravljenja peščanog zamka do sklapanja prijateljstva sa sirenom – gde god se Isidora nađe, dešava se nešto neobično.

Povezana vest:  Održan prvi dan Pozorišnog vremeplova

Autorka ovog zanimljivog serijala Harijet Mankaster rođena je u Saudijskoj Arabiji. Trenutno sa porodicom živi u Velikoj Britaniji. Bavi se ilustrovanjem i pisanjem, i opsednuta je pravljenjem minijatura ljudi i njihovih svetova.