Autorka Ilarija Tuti je nova zvezda italijanskog trilera. Njen debitantski roman Cveće iznad inferna postigao je neverovatan uspeh i za kratko vreme našao se na top-listama najprodavanijih romana, prvo u Italiji, a zatim i širom sveta. Početkom godine proglašen je za knjigu meseca po izboru Tajmsa, a nešto kasnije i za triler godine u Francuskoj, po izboru knjižara. Dosad je preveden na više od petnaest jezika i velikom brzinom nastavlja da osvaja srca čitalaca.

Povezana vest:  Psihološki triler „Pseudonim“ Aleksandre Endruz u prodaji

Cveće iznad inferna je prva knjiga trilogije o Terezi Batalji, kriminalističkom profajleru. Tereza svakog dana hoda iznad pakla, ne nosi pištolj ni uniformu, njen osećaj je jedino oružje koje ima i dosad je nije prevario. Tajnu koju skriva ne sme da prizna nikome, čak ni sebi. Jednog dana, u izolovanoj zajednici na severu Italije, u mestu okruženom legendama i mističnim folklorom, pronađeno je telo muškarca, bez odeće i očiju, a istragu preuzima upravo Tereza. Iskusnoj detektivki oštrog jezika i mekog srca odmah je jasno da je reč o ubici koji se neće zaustaviti na tom zločinu. Opasnost vreba iz dubina mračne, zagonetne prošlosti planina, a Tereza mora da otkrije istinu pre nego što je telo i um iznevere…

Povezana vest:  Poznati laureati festivala "Dani Zorana Radmilovića"

Zbog specifičnog, dobro poznatog stila pisanja, ljubitelji trilera su Ilariju Tuti prozvali ženskim Donatom Karizijem. Italijanska autorka zaljubljena je u pisanje od malih nogu. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu, obožava slikarstvo, a u slobodno vreme radi kao frilenser. Godine 2014. osvojila je nagradu za kratku priču The Pagan Child. Njen debitantski roman o Terezi Batalji Cveće iznad inferna čitaoci mogu potražiti u Vulkan izdavaštvu.