Kultni roman "Svet po Garpu" Džona Irvinga ekskluzivno na Sajmu knjigaRoman „Svet po Garpu“ autora Džona Irvinga je životopis T. S. Garpa – vanbračnog sina Dženi Filds – feministkinje koja je živela ispred svog vremena. Ovo je prikaz života i smrti čuvene majke i njenog zamalo čuvenog sina.

Oni žive u svetu seksualnih ekstremnosti, pa čak i seksualnih ubistava. Ovo je roman pun „ludila i tuge“, a opet, mračni i nasilni događaji ove priče ne umanjuju Garpovo duhovito viđenje stvari.

Povezana vest:  NOVI LIKOVI U LEDENOM DOBU U KOMBANK ARENI od 30.01. do 1.02.

„Svet po Garpu“ je kultni roman. Osvojio je nekoliko književnih nagrada, preveden je na brojne svetske jezike, godinama nije silazio s lista bestselera, a čak i danas, četrdeset godina od prvog izdanja, Amazon mesečno proda oko 130 primeraka. Po romanu je snimljen istoimeni film sa Robinom Vilijamsom i Glen Klouz.

Džon Irving je rođen u Ekseteru u Nju Hempširu 1942. godine i trenutno živi u Torontu. Za roman „Svet po Garpu“ dobio je National Book Award 1981. godine, i Oskara za najbolje adaptirani scenario za „Tuđa pravila“ 2000. godine. Njegove knjige prevedene su na više od trideset pet jezika, a njegov najprodavaniji roman je „Molitva za Ovena Minija“.

Povezana vest:  Izložbu Salvador Dali - Božanstveni svetovi u prvih mesec dana videlo 10.000 posetilaca

Roman „Svet po Garpu“ možete pronaći ekskluzivno na Sajmu knjiga, a od četvrtka 24. oktobra i u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.