Godina 2019. je na izmaku, a decembar i ovoga puta rezervisan za omiljenu manifestaciju svih koji vole knjigu i čitanje.

U petak 13. decembra od 17 sati do ponoći u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi održaće se dvadeset prva regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja, sjajan gift program.

Popusti na Lagunina izdanja:  za kupovinu jedne knjige biće 25%, za dve knjige 30%,  za tri knjige 35%, a za četiri i više knjiga 40%.

Popust na knjige izdavača koji su se priključili Noći knjige kao i na strana izdanja biće 20%, dok će gift asortiman biti snižen takođe 20%.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Knjige iz DexyCo asortimana biće snižene 30%.

Uz svaku kupovinu pripremili smo i poklone!

I ovoga puta veliki broj Laguninih pisaca družiće se sa čitaocima, a mnogobrojne biblioteke će odobravati popuste na članarinu i organizovati poseban program.

Noć knjige će se održati u 29 gradova u Srbiji i regionu, na 59 lokacija. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Bijeljini, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.

I ova Noć knjige donosi novitete domaće i svetske književnosti.

 Ekskluzivno za Noć knjige Laguna objavljuje novi roman Sofi Kinsele iz serijala o Kupoholičarki, „Božić kod kupoholičarke“. Proslavite Božić sa kupoholičarkom! Ove godine Beki sama priprema božićno slavlje. Hoće li Beki uspeti da proslavi Božić u miru i veselju?

U iščekivanju novog romana iz bestseler serijala „Sedam sestara“, Laguna objavljuje novu knjigu Lusinde Rajli „Anđeosko drvo“. Reč je o očaravajućoj priči o porodičnim tajnama i zaboravljenoj prošlosti.

Fredrik Bakman je postao omiljeni pisac čitalaca u našoj zemlji. „Poslednja prilika“ je duboka i dirljiva priča koja se događa uoči Božića. Govori nam o isprepletenim sudbinama hrabre djevojčice koja se bori za svoj život i čoveka koji je izgradio globalno poslovno carstvo, ali je usput izgubio svoju porodicu. Prateći njihove sudbine, Bakman nam postavlja pitanje: po koju cenu biste iskoristili priliku da ispravite sve greške u životu?

Ilustrovani roman „Ledeni zmaj“ je neizostavno štivo za svakog istinskog ljubitelja Martinovog fantastičnog sveta. U svetu „Pesme leda i vatre“, ledeni zmaj bio je zastrašujuće stvorenje o kojem su se ispredale legende jer ga niko nikada nije ukrotio. Tamo kuda bi proleteo, za sobom bi ostavljao trag hladne i smrznute pustoši. Ali Adara se nije bojala. Jer Adara je bila zimsko dete, rođeno za vreme najgore studeni, kakve su se samo još Stari bogovi mogli setiti.

„Golmanov strah od penala“ je rani roman nobelovca Petera Handkea koji Laguna objavljuje za Noć knjige. Bivši golman Jozef Bloh ostaje sada i bez posla na gradilištu. Luta Bečom, provodi dane odlazeći u bioskop, čitajući novine, telefonirajući… Bez ikakvog jasnog motiva ubija bioskopsku blagajnicu, sa kojom je prethodno proveo noć…

Uroš Petrović je pripremio novu knjigu za mališane! „Zagonetna potraga“ će vas povesti sa Lantanom i drugim mališanima u vratolomnu i glavolomnu trku za mesto u Domu za domišljatu decu „Ludi Šeširdžija, Martovski Zeka i pajac Alfred Kikli“! Potrebno je rešiti tridesetak zagonetki, utkanih u otkačeni roman Uroša Petrovića, sa čudesnim ilustracijama Aleksandra Zolotića.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe skulptura Riste Stijovića i direktan prenos na 2. programu RTS-a u četvrtak 5.5.2011. u 20 h

„Foliranti“ Mome Kapora su nostalgična priča o ljubavi i prijateljstvu, koja nas vraća u vreme kasnih pedesetih. Tridesetsedmogodišnji Momo Kapor seća se sebe sa devetnaest godina, tadašnjeg Beograda, kao i svih onih ljudi koji su mu tada bili važni. Ova knjiga je pismo upućeno njima, ali u isto vreme je i upečatljiv dnevnik jednog davno iščezlog vremena.

„Glad“ Mirjane Bobić Mojsilović je roman o svim našim gladima. Priča o čoveku koga svi poznajemo i na koga svi pomalo i ponekad ličimo. A on je oduvek želeo da bude neko drugi. Ovo je priča o beogradskom Getsbiju, koji je živeo ne samo u iluziji da će osvojiti Dejzi svoje mladosti već i da veliki novac znači veliku sreću.

U knjizi „Sapijens“ Juval Noa Harari obuhvata čitavu istoriju čovečanstva, od prvih ljudskih bića pa do radikalnih preokreta na našem razvojnom putu: kognitivne, poljoprivredne i naučne revolucije. Harari istražuje kako su tokovi istorije oblikovali naša društva, i naše ličnosti. Jesmo li srećniji? Hoćemo li ikada uspeti da se oslobodimo nasleđa? I možemo li išta da uradimo kako bismo uticali na budućnost?

Kao što je knjiga „E, zabole me“ preispitivala našu konvencionalnu mudrost o tome šta nas čini srećnim, tako nova knjiga Marka Mansona „Ma, sve je sje*ano“ preispituje naše pretpostavke o tome šta život čini vrednim življenja. Manson nas podseća da malo o’ladimo, da se ne gnjavimo sitnicama i da se nadamo boljem svetu.

U knjižarama je novo izdanje knjige „Nož“ Vuka Draškovića, kultnog romana o zločinu i praštanju, koji je pre 40 godina bio zabranjen zbog „širenja nacionalne mržnje“. Posle pokolja u hercegovačkom selu 1942, muslimani otimaju srpsko dete, koje će kasnije vaspitavati kao muslimansko. Uskoro u istom selu usledi i četnički pogrom nad muslimanima, koji preživi jedno muslimansko dete za koje četnici misle da je srpsko. Sudbina ova dva dečaka preokrenuće se nekoliko decenija kasnije, kada se otkrije istina o njihovom poreklu.

Stiže i novo izdanje regionalnog bestselera „Kainov ožiljak“ Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, koji je prvi put objavljen 2014. U ovom posebnom izdanju knjige o misiji Ive Andrića u nacističkoj Nemačkoj nalaze se dve pripovetke koje za svog glavnog junaka imaju Andrića, eseji o njegovoj diplomatskoj karijeri, njegovom odnosu sa Milicom Jovanović i fotografije iz tog perioda.

Posebno izdanje prvog romana legendarnog Terija Pračeta „Narod iz Tepiha“ sadrži autorov predgovor, ilustracije Marka Biča i bonus priču. U Tepihu žive raznorazna plemena i narodi, i tamo upravo sada nastaje priča o Grozi, koja seje pustoš po Tepihu, o krtarima žednim moći i o dva brata koja kreću u pustolovinu nad pustolovinama.

 Pisci u Noći knjige

 

Veliki broj Laguninih pisaca i ovoga puta će se u Noći knjige družiti sa čitaocima.

 

Knjižara Delfi SKC

Voditeljka: Dejana Milović Buha

 

17.00 – Jana Dačović

 

18.20 – Ljubivoje Ršumović

18.30 – Nenad Novak Stefanović

18.40 – Luka Mičeta

18.50 – Milomir Đukanović

19.00 – Etgar Keret

19.20 – Ljubica Arsić

19.30 – Vladimir Tabašević

19.40 – Vladeta Janković

19.50 – Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović

20.00 – Srđan Valjarević

20.10 – Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović

Povezana vest:  Roman o Turketu, učeniku Ticijana

20.20 – Marko Krstić

20.30 – Mirjana Bobić Mojsilović

20.40 – Vule Žurić

20.50 – Milisav Savić

21.00 – Keri Čin

21.10 – Dr Nele Karajlić

21.20 – Dragan Velikić

21.30 – Nenad Racković

 

 

Delfi knjižara „Borislav Pekić“ KNEZ

Voditelji: Smiljan Banjac

 

17.00 – Etgar Keret

17.20 – Ljubivoje Ršumović

17.30 – Oto Oltvanji

17.40 – Milomir Đukanović

17.45 – Sonja Ćirić

17.50 – Selina Lovren

18.20 – Vladeta Janković

18.40 – Vuk Drašković

19.00 – Keri Čin

19.15 – Mirjana Bobić Mojsilović

19.40 – Nenad Novak Stefanović

19.50 – Nenad Racković

20.00 – Igor Marojević

20.10 – Ivana Vonka Prokić

20.20 – Branko Rosić

20.30 – Mladen Stevanović

 

Delfi knjižara „Miloš Crnjanski“ Vasina

Voditelj: Pavle Veljković

 

17.10 – Milomir Đukanović

17.20 – Selina Lovren

18.10 – Oto Oltvanji

18.30 – Ivana Vonka Prokić

18.45 – Sonja Ćirić

19.00 – Marko Krstić

19.20 – Branko Rosić

19.30 – Milisav Savić

20.00 – Dragan Velikić

20.30 – Nenad Racković

21.00 – Mladen Stevanović

 

Delfi knjižara „Dositej Obradović“, Zemun

 

17.00 – Igor Marojević

18.00 – Siniša Soćanin

 

Delfi knjižara „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad

Voditelj: Aleksandar Filipović

 

17.00 – Robert Takarič

19.00 – Radoslav Petković

20.00 – Jelena Bačić Alimpić

21.00 – Jelena Đulvezan Milković

 

Delfi knjižara, Big Shopping centar, Novi Sad

 

18.30 – Robert Takarič

 

Delfi knjižara „Isidora Sekulić“, Pančevo

 

17.00 – Aleksandra Filipović

19.00 – Zoran Penevski

20.00 – Aleksandra Mihajlović

 

Knjižara Delfi, Karaburma, TC BIG FASHION, Beograd

 

19.00 – Marko Vidojković (do 20.00)

 

Delfi knjižara „Vuk Karadžić“

 

18.30 – Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović

 

Knjižara Delfi Leskovac

 

18.00 – Stefan Tićmi

19.00 – Branislav Janković

Drugi izdavači u Noći knjige

 

Noći knjige su se pridružili i drugi izdavači čije će izdanja moći da se kupe sa cenama sniženim do 20%: Agape knjiga, Agora, Akia Mali Princ, Arete, Arhipelag, Aruna, Clio, Čarobna knjiga, Darkwood, Data status, Dereta, Edicija, Evro Book, Finesa, Ganeša, Geopoetika, Globosino, Hipatia, Filip Višnjić, Sezam Book, Izdavačka kuća Strahor, Jasen BGD, JRJ, Karupović, Kontrast izdavaštvo, Kosmos izdavaštvo, Kreativni centar, Leo Commerce, Lom, Makart (Booka i Paladin), Miba Books, NID Kompanija Novosti, Orfelin izdavaštvo, Partenon, Pčelica izdavaštvo, Plato izdavaštvo, Propolis Books, Psihopolis, Samizdat, Službeni glasnik, Solaris, Srpska reč, Udruženje pisaca „Poeta“, Urban Reads, Valera, Verba, Vukotić Media, Vulkan izdavaštvo, Zadužbina Vladete Jerotića.

 

 

– Kompletan spisak knjižara u kojima se održava manifestacija Noć knjige –

 

Delfi knjižara „Branislav Nušić“ (Makedonska 12, Beograd)

Delfi knjižara Banovo Brdo (Požeška 118a, Beograd)

Delfi knjižara „Slobodan Selenić“ (Terazije 38, Beograd)

Delfi knjižara SKC (Kralja Milana 48, Beograd)

Delfi knjižara „Vuk Karadžić“ (Bulevar Kralja Aleksandra 92, Beograd)

Delfi knjižara Novi Beograd (Bulevar Mihajla Pupina 181, Novi Beograd)

Delfi knjižara Immo Outlet centar (Gandijeva 21, Novi Beograd)

Delfi knjižara „Momo Kapor“ (Stanoja Glavaša 1, Beograd)

Povezana vest:  Novi roman Vladimira Arsenijevića „Ka granici“ predstavljen u Centru za kulturnu dekontaminaciju

Delfi knjižara „Dositej Obradović“ (Glavna 20, Zemun)

Delfi knjižara Zira (TC Zira, Ruzveltova 33, Beograd)

Delfi Skver – Gift Shop (Kralja Milana 48, Beograd)

Delfi Gift Shop, Ada Mall Shopping Center (Radnička 9, Beograd)

Delfi knjižara „Dobrica Ćosić“ (Bulevar kralja Aleksandra 146, Beograd)

Delfi knjižara „Borislav Pekić“ (Knez Mihajlova 48, Beograd)

Delfi knjižara „Miloš Crnjanski“ (Vase Čarapića 2-4, Beograd)

Delfi knjižara Aviv Gardenia (TC Aviv Park Zvezdara, Živka Davidovića 86, Beograd)

Delfi knjižara Delfi Borča (Zrenjaninski put bb, Beograd)

Delfi knjižara Karaburma TC BIG FASHION (Višnjička 84, Beograd)

Delfi knjižara Stop Shop (Železnička bb, Lazarevac)

Delfi knjižara Rodić (Trg Svetog Stefana 32 , Sremska Mitrovica)

Delfi knjižara „Desanka Maksimović“ (Kneza Miloša 31, Valjevo)

Delfi knjižara „Vladislav Petković Dis“ (Gradsko šetalište bb, Čačak)

Delfi knjižara „Jovan Jovanović Zmaj“ (Zmaj Jovina 12, Novi Sad)

Delfi knjižara „Radoje Domanović“ (Kralja Petra I 12, Kragujevac)

Delfi knjižara Subotica – Korzo (Korzo 4, Subotica)

Delfi knjižara Kruševac (Mirka Tomića 89, Kruševac)

Delfi knjižara Big Shopping centar (Sentandrejski put 11, Novi Sad)

Delfi knjižara Požarevac (Stari Korzo 2, Požarevac)

Delfi knjižara „Milutin Uskoković“ (Trg Svetog Save 46, Užice)

Delfi knjižara Jagodina (VIVO shopping PARK, Vuka Bojovića bb, Jagodina)

Delfi knjižara Gornji Milanovac (Vojvode Milana 4, Gornji Milanovac)

Delfi knjižara Aviv Zrenjanin (TC Aviv park, Ulica Bagljaš Zapad 5, Zrenjanin)

Delfi knjižara „Vasko Popa“ (Trg Sv.Teodora Vršačkog 5, Vršac)

Delfi knjižara Subotica – Shoppi (Segedinski put 88, Subotica)

Delfi knjižara Voždova (Voždova 4, Niš)

Delfi knjižara Stop Shop (Bulevar Medijana 21, Niš)

Delfi knjižara Obrenovićeva (Obrenovićeva 3, Niš)

Delfi knjižara „Branko Ćopić“ (Omladinska 55a, Kraljevo)

Delfi knjižara „Isidora Sekulić“ (TC Aviv Park Pančevo, Miloša Obrenovića 12, Pančevo)

Delfi knjižara Leskovac (Bulevar oslobođenja 89, Leskovac)

Delfi knjižara Šabac (Gospodar Jevremova 18, Šabac)

Delfi knjižara Smederevo (Karađorđev dud 2e, Smederevo)

Delfi knjižara Sombor (Kralja Petra I 18, Sombor)

Laguna Klub Čitalaca (Resavska 33, Beograd) od 17 do 22 časa

STKZR Salon Knjige TIL (Kneginje Milice 83, Jagodina)

Knjižara Kaligraf (Svetozara Markovića 26, Zaječar)

Knjižara Teatar (Trg slobode 7, Zrenjanin)

Narodna knjiga Podgorica (Novaka Miloševa br. 12, Podgorica)

Narodna knjiga Podgorica (TC Bazar, Blaža Jovanovića 8, Podgorica)

Narodna knjiga Podgorica (City Mall, Cetinjski put bb, Podgorica)

Narodna knjiga Nikšić (TC Laković, Bulevar 13. jul, Nikšić)

Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Emporium, Trg Kralja Petra I Karađorđevića 1, Bijeljina)

Sladaboni – Knjižara Kultura (Kralja Petra I Karađorđevića 83, Banja Luka)

Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Konzum, Aleja Svetog Save 69, Banja Luka)

Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Emporium, Jovana Dučića 25, Banja Luka)

Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Delta Planet, Bulevar Srpske vojske br.8)

Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Importanne, Zmaja od Bosne 7, Sarajevo)

Sladaboni – Knjižara Kultura (Alta Shopping Center, Franca Lehara 2, Sarajevo)

Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Bingo City Center, Mitra Trifunovića Uče 2, Tuzla)

 

Budite budni uz knjigu u petak, 13. decembra od 17 sati do ponoći!