U petak, 13. decembra 2019.  u 20 časova u Svečanoj sali Skupštine grada, pijanistkinja Nada Kolundžija održaće koncert pod nazivom O SVETLOSTI, O NEŽNOSTI. Program je sačinjen od kompozicija srpskih kompozitora: Zorana Hristića, Miroslava Miše Savića. Aleksandra Damnjanovića, Dušana Bogdanovića, Ivana Elezovića, Irene Popović, Teodore Stepančić, Miloša Raičkovića i Vuka Kulenovića. Ovim koncertom, koji ce biti snimljen za kompakt disk, Nada Kolundžija  završava svoju turneju po Srbiji u okviru koje je nastupala u Pančevu, Zrenjaninu, Kanjiži, Smederevu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Povezana vest:  Sajam knjiga – Ljubav prema knjizi traje. Knjiga ima budućnost!

Nada Kolundžija  je koncertna pijanistkinja, pasionirani promoter savremene muzike. Održala je preko hiljadu koncerata u dvadeset osam evropskih zemalja, i širom sveta (SAD, Kanada, Meksiko, Kina, Indija, Tajland). Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja među kojima je Specijalna nagrada Udruženja kompozitora Srbije “Aleksandar Pavlović” za životne zasluge na promociji srpske muzike (2019) , nagrada revije Muzika klasika Album godine (2017) za izdanje  UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir (1914– 2014), nagrada za životno delo (Udruženja muzičkih umetnika 2916) i drugih.

Povezana vest:  Noć knjige - 8. juna od 17 sati do ponoći!

Njeni solistički nastupi osobeni su po imaginativnim programima i visoko ocenjenim interpretacijama. Svoje nastupe obogatila je i sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, kompozicijama za klavir i traku kao i višemedijskim projektima.

Turneju je podržalo Republičko ministarstvo za kulturu i informisanje i SOKOJ. Prisustvo koncertu je besplatno.