Roman koji je osvojio srca tinejdžera širom sveta Riverdejl pisan je po uzoru na stripove sa istim junacima, a prati događanja iz istoimene serije koja se emituje na kanalima Fox i Netflix. Zbog velike popularnosti serije i interesovanja čitalaca, knjiga je dosad prevedena na deset jezika. Pisana za ljubitelje uzbudljivih trilera, tinejdž senzacija sadrži i elemente horora.

Prvi deo popularne trilogije Riverdejl – početak svega počinje opisom dana pre nego što će se sve dogoditi, dana koji se u seriji ne pominje. Celu situaciju posmatramo iz perspektive glavnih junaka, otkrivamo o čemu razmišljaju pre nego što će se ponovo sresti. U Riverdejlu nije sve onako kako se na prvi pogled čini. Pucanj koji je odjeknuo u ranim jutarnjim satima na reci Svitvoter podigao je stanovnike Riverdejla na noge i svima im promenio živote. Iako je počela nova školska godina, u gradu se još priča o tragičnoj smrti zlatnog momka Džejsona Blosoma. Postavlja se pitanje kako je život u tom slikovitom gradiću izgledao pre nego što se sve promenilo? Pre Džejsonovog nestanka, četiri tinejdžera su bezbrižno uživala u letnjim danima. Arči je iskusio nedozvoljenu ljubav, Beti je volontirala u poznatom časopisu u Los Anđelesu, Veronika je uživala u luksuzu i samouvereno vladala Menhetnom, a Džaghed je samo pokušavao da preživi još jedno leto susrećući se sa brojnim problemima daleko od svog najboljeg prijatelja Arčija…

Povezana vest:  Beč: „11. Paraflows“ – festival digitalne umetnosti i kulture

Autorka tinejdž priče koja je osvojila svet Mikol Ostou, pored toga što piše, radi kao urednica i edukator. Napisala je više od pedeset knjiga za čitaoce svih uzrasta, među kojima su i Bafi – ubica vampira i Čari. U slobodno vreme voli da piše strašne priče za malo starije tinejdžere i duhovite priče za najmlađe, da pije kafu i fotografiše svog psa. Živi i radi u Bruklinu sa mužem i dve ćerke. Ukoliko ste ljubitelji popularne TV serije Riverdejl, istoimenu knjigu potražite u svim Vulkan knjižarama, kao i na sajtu YA Vulkana.