Danas se obeležava Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta. Tim povodom, svetski poznati violončelista Luka Šulić je iskoristio svoju posetu Berlinu i muzikom odao počast nastradalim žrtvama.

Spomenik ubijenim evropskim Jevrejima ili skraćeno spomenik Holokausta otvoren je u maju 2005. godine i na njemu se nalazi 2711 kvadrata na površini od 19.000 kvadratnih metara. Luka Šulić je između blokova koji čine spomenik odsvirao čuvenu numeru Džona Vilijamsa iz filma „Šindlerova lista“ i na taj način odao počast stradalim žrtvama.

Povezana vest:  Srpsko-irska digitalna konferencija na sedmom BIF-u

Na oficijelnoj facebook stranici Luke Šulića publika je danas imala priliku da čuje uživo Lukino izvođenje poznate filmske numere, čime je Luka želeo da skrene pažnju na to koliko je ljudski život važan i koliko je bitno da nikad ne zaboravimo sve stradale. Pored videa, osvanuo je i citat „Svako ko spasi jedan život, spasio je čitav svet“ čime je Luka akcentovao činjenicu da muzičari mogu da skrenu pažnju na važne stvari i da svoju muziku i stvaranje mogu da iskoriste za podizanje svesti ljudi za neke bitne teme.

Povezana vest:  Mesec ljubavi – popust do 50 odsto

Muziku iz filma „Šindlerova lista“ domaća publika će imati priliku da čuje za samo deset dana, 6. februara u Sava Centru, kada će Luka Šulić uživo izvesti svoj prvi samostalni projekat pod nazivom „Vivaldi and more“.

PHOTO: Simone de Luca