Sloboda Mićalović, Nataša Ninković i Ana Franić vratile su na scenu Zvezdara teatra nakon 16 godina komad „Tre sorele“ i sinoćnjom premijerom ponovo pobrale aplauz i ovacije oduševljene publike.

U prepunoj sali „Bata Stojković“ bilo je onih koji prvi put gledaju, ali i drugih koji su s nestrpljenjem više od deceniju i po čekali da ponovo pogledaju dobru režiju Milana Karadžića i uživaju u tekstu Stevana Koprivice koji je vremenom, reklo bi se, još bolje legao glumačkoj ekipi.

Povezana vest:  Dani savremene italijanske umetnosti od 31. oktobra u Srbiji - otvaranje medjunarodne izlozbe

Tri sorele, Roza, Bjanka i najstarija Nera, u sjajnoj izvedbi Ninkovićeve, ostale su iste one sestre u malom primorskom mestu u negdašnja vremena, pune čežnje za ljubavlju i srećom, pritisnute patrijarhalnim miljeom, ali ovoga puta s posebnom čari i dubinom koje donose godine.

Mima Karažić takođe je ostao u ulozi katolički nastrojenog brata, koji zbog patrijarhalnog vaspitanja sputava svaki tračak sreće svojih sestara.

Povezana vest:  Air jastuci - paradigma za prirodu i umetnost

U podeli je kao i nekada Dragan Petrović Pele, koji autentično tumači ulogu Joja, a dečka koji unosi novu čar u njihove živote i budi njihove skrivene snove – Damjana, umesto Andrije Miloševića, igra Aleksandar Radojičić.

No, Milošević je ipak došao na sinoćnu pretpremijeru i iz publike pružio podršku svojim kolegama.

Tri sorele probudile su u publici tu žal za propuštenim snovima, ljubavima – pravu koje svaki čovek ima, i ljudskoj obavezi da pronađe komad sreće bez obzira na okolnosti u kojima se našao.

Povezana vest:  "Izveštaj o kugi - Čovek koji je živeo u snovima" Radoslava Petkovića u prodaji od 23. septembra

A legenda o tri sestre… kako bi oni to sa scene i poručili: „Niko ti tu ne zna šta je istina, a šta fantažija“, ostaje na publici koja je zadovoljna napustila salu pozdravivši ekipu dugim aplauzom.

PHOTO: Miroslav Milic/ATA Images