Uz strogo poštovanje epidemioloških mera, u petak, 14. januara od 18 sati održaćemo osamdeset treću tribinu Laguninog književnog kluba.

O knjizi priča Etgara Kereta „Poleti već jednom“ govoriće prevoditeljka Mila Gavrilović i književni kritičar Ivan Milenković.

Niko nije poput Etgara Kereta. Njegove priče su na raskršću fantastičnog, upečatljivog i urnebesnog. S njim nikad ne stižete na očekivano mesto. Uvek će vas iznenaditi, zabaviti i okrenuti naglavačke.

Povezana vest:  Još dva dana ostalo je do 9. Festivala nauke

U priči „Polarni gušter“ dečak nam pripoveda kako to izgleda biti vojnik od četrnaest godina u postapokaliptičnom svetu u kojem vojnici omladinci vode večni rat zarad kolektivne nagrade. U priči „Poleti već jednom!“ otac će pokušati da zaštiti sina od neizbežnog. „Za jedan gram“ nam predstavlja mladića koji samo želi da nabavi džoint ne bi li zadivio devojku, a završi slomljenog srca u lavirintu haosa. A dragulj ove zbirke je „Pinapple Crush“, u kojem će se dvoje ljudi jedne večeri na plaži prepoznati kao srodne duše da bi se ispostavilo da se uopšte nisu razumeli.

Povezana vest:  Lana Vasiljević i Eva Maria Šartmiler u januarskom fokusu online platforme „Na drugi pogled”

Knjiga priča „Poleti već jednom“ je na popustu od 30% do 14. januara u knjižarama Laguna i Delfi, na sajtu laguna.rs i u Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.