Čuveni pisac Paolo Koeljo poklanja deci širom planete dve prelepe priče, kako bi im dani koje provode kod kuće prolazili lakše i brže.

Nikome od nas nije dobro ovih dana. Neki od nas su uplašeni, neki za nijansu usamljeniji, neki tužniji, neki su izgubili svoje najmilije i naše najdublje saučešće je upućeno njima. Dok se trudimo da se držimo na razdaljini i ostanemo u svojim kućama, na severnoj Zemljinoj hemisferi budi se proleće. Mnogo toga nam se svima trenutno vrzma po glavi. Ali nismo sami. Trudimo se da razumemo svet oko nas i dozvolimo da u našim srcima zavlada mir.

Povezana vest:  Genijalno delo Krisa Bauersa „Sportski lider Novak Đoković i uspon Srbije" od 29. septembra u prodaji

Priče „A, B, C, D…“ i „Zašto nam je važan mir“ govore o empatiji, veri, poverenju i nadi.

Hajde da posmatramo stvari sa pozitivnog stanovišta, da budemo mirni i spokojni.

Priče Paula Koelja su obišle svet i postale deo brojnih kultura. Čitaoci ga cene i poštuju zbog njegove svesti o problemima u svetu, njegove duhovnosti, poštenja i mudrosti, ali najviše od svega – zbog sposobnosti da se obraća svima. Koeljovu čitalačku publiku ne određuju pol, godine ili stalež, niti kulturno poreklo, nacionalnost ili veroispovest.

Povezana vest:  Nova zbirka priča "Epizodisti i junaci" nagrađivane autorke Vladislave Vojnović u prodaji od 5. novembra

Paulo Koeljo, autor romana „Alhemičar“, rođen je 1947. godine u Rio de Žaneiru. Kao autor 30 romana prevedenih u 170 zemalja i prodatih u 230 miliona primeraka, danas je jedan od najčitanijih pisaca na svetu. Paulo Koeljo je ambasador mira Ujedinjenih nacija od 2007. godine, što mu je omogućilo da promoviše interkulturalne dijaloge i da se posveti potrebama dece. Član je Brazilske književne akademije i dobitnik preko 115 međunarodnih nagrada i priznanja, uključujući nagrade Hans Kristijan Andersen, Grinzane Cavour i Chevalier de l’Ordre National de la Légion d’Honneur.

Povezana vest:  „Tragovima t. reksa“ Džeronima Stiltona u prodaji