glorijaNagrade za Ivanu Knežević i Ivana Bosiljčića

 

Dan Pozorišta na Terazijama – 23. decembar obeležen je tradicionalnom dodelom priznanja za umetnički i kreativni doprinos predstavama tog muzičkog pozorišta.

Godišnje nagrade uručene su Ivani Knežević i Ivanu Bosiljčiću za uloge Glorije i Don Jerea u mjuziklu „Glorija“ rediteljke Ive Milošević, po istoimenom romanu Ranka Marinkovića i uz muziku Kornelija Kovača.

Oboje laureata izrazili su zahvalnost upravi na prilici da učestvuju u ovom zahtevnom i lepom projektu, kao i celom ansamblu i tehnici na sjajnom timskom radu.

Povezana vest:  Protokol o saradnji sa Narodnim pozorištem iz Sofije

Među dobitnicima priznanja za vernost kući bio je i upravnik Mihailo Vukobratović, koji je već deset godina angažovan u Pozorištu na Terazijama.

Vukobratović je na svečanosti, kao i na prethodno održanoj konferenciji za novinare, istakao da ovaj teatar svoj 61. „rođendan“ dočekuje u dobroj i radnoj atmosferi.

-Za nama je uspešna godina, sa 210 izvedenih predstava koje je videlo oko 75.000 ljudi – rekao je on. Posebno je pohvalio dva velika gostovanja – mjuzikl „Maratonci trče počasni krug“ izveden je u Ljubljani, a „Cigani lete u nebo“ u Budvi, na festivalu Grad teatar, sa kojim je koprodukciono urađena „Glorija“.

Povezana vest:  Premijerna obnova Štrausove opere Saloma u NP

Svoj praznik Pozorište na Terazijama proslaviće i večeras izvođenjem kultne predstave „Neki to vole vruće“, koja upravo obeležava 20 godina od premijere (27. decembra 1990.).

Tumači glavnih uloga Rade Marjanović i Svetislav Goncić istakli su da će to biti i omaž divnoj rediteljki Soji Jovanović. Oni su izrazili zadovoljstvo što već dve decenije mogu da se, zajedno sa publikom, raduju ovoj predstavi, koja je izvedena oko 300 puta.

Povezana vest:  Predstava „Hiljadu i druga noć“ premijerno izvedena na 16. Kondenzu

Premijerna podela je u međuvremenu izmenjena, pa umesto Ivane Mihić glavnu žensku ulogu – Puslicu igraju, u alternaciji, Bojana Stefanović i Ivana Jovanović, a večeras će se, zbog jubileja, obe pojaviti na sceni.