pozoriste-na-terazijamaPriprema se mjuzikl „Producenti“ u Pozorištu na na Terazijama

 

U Pozorištu na Terazijama u toku su probe za veliki brodvejski mjuzikl „Producenti“, u režiji Juga Radivojevića, a premijera je u planu za 26. februar 2011. godine, najavio je danas na konferenciji za novinare upravnik Mihailo Vukobratović.

Prvi put u mjuziklu nastupiće doajen naše scene Nikola Simić. Partneri su mu Slobodan Stefanović, Jelena Jovičić, Nebojša Dugalić, Miroljub Turajlija i, u alternaciji, Andrija Milošević i Milan Antonić.

Povezana vest:  Remek dela rimskog vajarstva u Novom Sadu od 17. marta - izložba ROMA AETERNA

Hit komedija koja je od 2001. godine izvedena oko 2.500 puta i osvojila nagradu „Toni“ u 12 kategorija, zatim i uspešno filmovana, prevedena je na čak 15 jezika, a na 16. – srpski – to je učinio Slobodan Obradović.

Muzički aranžer za beogradsku postavku je Ivan Ilić, koreograf Igor Barberić, dirigent Milan Nedeljković, scenograf Aleksandar Denić, kostimograf Marina Medenica.

Radivojević je istakao da je ovo za njega jedan od najkompleksnijih projekata do sada, komad sa 127 uloga, 150 kostima, 12 promena dekora, sa šest glavnih likova i 18 bitnih uloga za članove glumačkog ansambla, baleta i hora, uz učešće kompletnog orkestra.

Povezana vest:  Pokrenut nov nagradni književni konkurs u Srbiji za najbolji neobjavljeni roman

On je dodao da je predstava licencirana, što mu ne ostavlja mnogo prostora za manevar, ali zato omogućava da se koncentriše na rad sa glumcima.

Popularni Nikola Simić podsetio je da će iduće godine biti tačno četiri decenije kako neprekidno igra u vodvilju „Buba u uhu“ u Teatru „Bojan Stupica“, a da sada prvi put u karijeri učestvuje u mjuziklu.

Povezana vest:  MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM U DOMU OMLADINE, "UMETNIK IZVOĐAČKIH UMETNOSTI - OD ULOGE POBUNJENIKA DO ULOGE ZVEZDE U SVETU POZNATIH"

-Divim se kolegama iz Pozorišta na Terazijama. Pristao sam da im se pridružim sa dosta skepse, jer bih želeo da zadržim renome koji sam stekao za pola veka rada. Trudim se maksimalno na probama, ali povremeno pomislim – ko me gurnu – našalio se Simić, dodajući da su verovatno „krivi“ optimizam reditelja i entuzijazam celog ansambla.