U iščekivanju nekih boljih dana kada ćemo moći da se vidimo i uživo razgovaramo o lepoj književnosti, zakazujemo novo druženje na Instagram profilu laguna_knjige za petak 8. maj od 19 sati, kada ćemo održati 63. Lagunin književni klub. Razgovaraćemo o romanu „Tatarska pustinja“ italijanskog pisca Dina Bucatija sa Ivanom Isailovićem, književnim kritičarem i članom Jutjub dua „Bookvalisti“.

Povezana vest:  Lagunin klub čitalaca je dobio 450.000. člana!

Posle turobnih godina provedenih na Vojnoj akademiji, poručnik Drogo konačno kreće na svoj prvi zadatak, u mračnu i tihu Tvrđavu Bastijani. Iza zidina tvrđave leži kamenje i suva zemlja: Tatarska pustinja. Koja je svrha ovog vojnog garnizona na mrtvoj granici? Hoće li Tatari ikada krenuti u napad na tvrđavu? S vremenom Drogo se miri s beskrajnim, zaludnim i mučnim iščekivanjem. Ali ništa se ne događa, nada slabi, na horizontu ničeg novog. Iz dana u dan, koji su svi nalik jedan drugom, Drogo postepeno shvata strašnu istinu o Tvrđavi Bastijani…

Povezana vest:  Odlične ocene za mjuzikl "Producenti" u Opatiji

Napisana 1938, kada je svet iščekivao rat, „Tatarska pustinja“ je provokativna i zastrašujuća pripovest o nadi, čežnji i katkad užasnim posledicama naših snova i želja.

Nadamo se da ste knjigu pročitali i da se vidimo u petak od 19 sati na Instagram profilu @laguna_knjige.

Knjiga „Tatarska pustinja“ je na popustu 30% do 8. maja u knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33, kao i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  Velika prolećna 399 akcija u svim objektima Knjižara Vulkan se nastavlja sa novih 10 naslova