Pred čitaoce širom naše zemlje stigla je nova dečja Knjiga „Hej, Batadeko!“ u izdanju Lagune i oduševila najmlađe čitaoce. Osim uzbudljive priče, čudesnih junaka i prelepih ilustracija, zanimljivo je da ju je napisala muzička legenda Pol Makartni.

Nekadašnji član čuvenog sastava Bitls danas je deka osmoro unuka – šest dečaka i dve devojčice, sa kojima provodi mnogo vremena u stvaranju muzike, plesanju i gledanju fudbala. I upravo je taj divan odnos s njima bio inspiracija za dečju knjigu „Hej, Batadeko“, otkrio je slavni muzičar u intervjuu za BBC.

Povezana vest:  Koncert kamerne muzike Vasilija Mokranjca u Narodnom muzeju

Sve je krenulo od nadimka koji su mu dali unuci. Mnogo mu se svidelo što ga zovu Batadeka, pa je tako počeo da mašta i da izmišlja priče o junaku koji se baš tako zove, a koga je zamislio kao simpatičnog i pomalo ekscentričnog dekicu hipika, sa sedom bradom i repićem, šeširom i leptir-mašnom, koji svuda nosi i svoj kompas, kako bi sa unucima mogao da leti na krilima mašte.

Povezana vest:  Knjige popularne psihologije na akciji: Platiš 2, čitaš 3!

Kako je dalje otkrio, Batadeka ne liči na njega, jer on nije magičan, ali ipak mu je poklonio jednu svoju crtu – obojica zabavljaju unuke sviranjem gitare.

Mada živimo u doba video-igara, kompjutera i interneta, Makartni veruje da još uvek ima mesta i za staro dobro čitanje i pričanje priča deci, makar pred spavanje.

Povezana vest:  "Jedan u milion", istinita priča o snazi majčinske ljubavi

Tako on uspavljuje svoje unuke, a magični i vrtoglavi doživljaji koje je oživeo u ovoj knjizi neće oduševiti samo najmlađe čitaoce već i celu porodicu.

Knjigu „Hej, Batadeko!“ možete pronaći u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs. Isporuka na teritoriji Republike Srbije je besplatna do kraja aprila.