Knjiga „Doktore, umirem li?“ autora Kristofera Kelija i Marka Ajzenberga sveobuhvatni je priručnik za vašeg unutrašnjeg hipohondra, sa savetima kada da iskulirate, kada da zakažete pregled kod svog lekara, a kada da pozovete hitnu pomoć. Napisana je duhovitim, pristupačnim jezikom, i prepuna praktičnih informacija i stručnih saveta.

Autorski tim knjige čine dr Kristofer Keli, specijalista opšte hirurgije, i dr Mark Ajzenberg, kardiolog, koji su uspešni lekari u vodećim kliničkim centrima u Sjedinjenim Državama. Premda su njihovi pacijenti ljudi svih životnih doba, s najrazličitijim zdravstvenim problemima, pitanje na koje većina pacijenata želi da dobije odgovor glasi: Doktore, umirem li?

Povezana vest:  Nova knjiga autora bestseler trilogije Milenijum - Davida Lagerkranca

Za mnoge simptome ispostavi se da su sitnice. Zapušen nos najverovatnije nije znak kancera. Međutim, glavobolja katkad nije samo prolazna gnjavaža; ume da bude i nagoveštaj ozbiljne bolesti. Niko od nas ne želi da ignoriše problem koji nam može ugroziti zdravlje ili čak prouzrokovati smrt. Iako je internet prava riznica podataka, istovremeno može biti i izvor štetnih dezinformacija. Prema tome, ako imate neki novi simptom, koliko bi zaista trebalo da se zabrinete?

Povezana vest:  Nove avanture omiljene junakinje, Isidore Mun

U ovoj knjizi autori navode najčešće simptome – od bola u leđima, mučnine, bola u grudima, konstipacije i zaboravnosti, do umora, osipa, zadihanosti i nadutosti – i na jednostavan i razumljiv način savetuju šta da radite.

Knjigu „Doktore, umirem li?” možete pronaći od petka 22. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi .rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  "Emocionalni vampiri na poslu" u prodaji