U knjižare stiže deveti roman iz serijala o medicinskoj istražiteljki Mori Ajls i detektivki Džejn Ricoli – „Jedini svedok“.

Prgava i odlučna detektivka Ricoli i usamljena i naizgled hladna doktorka Ajls heroine su američke autorke Tes Geritsen. Čitaoce su osvojile ne samo jezivim slučajevima u koje se upliću, već i paralelnim pričama o svojim privatnim životima, o ljubavi, majčinstvu, porodičnim vezama.

U gustim senkama bostonske kineske četvrti leži odsečena šaka. Na krovu zgrade je telo kome je ta šaka pripadala, telo riđokose žene obučene u crno. Dve srebrnaste vlasi – ne ljudske – nađene su na telu. To su jedini tragovi koje nalazi detektivka Džejn Ricoli, ali su dovoljni da ona i medicinska istražiteljka Mora Ajls dođu do otkrića da je njihova istraga povezana sa događajem od pre devetnaest godina, pucnjavom u kineskom restoranu u kojoj su stradale četiri osobe, dok je počinilac izvršio samoubistvo.

Povezana vest:  SAJAM KNJIGA 2011, Basara otvara Sajam knjiga u Beogradu

Jedna žena povezana sa tim zločinom još je živa – tajanstvena učiteljica borilačkih veština, koja se sada nalazi na meti neumoljivog zla. Da bi rešile slučaj, Ricolijeva i Ajlsova moraju da upoznaju svet drevnih kineskih predanja i da nadmudre nevidljivog protivnika, nemilosrdnog kao udarac kineske sablje..

Tes Geritsen je napustila uspešnu lekarsku karijeru da bi podizala decu i posvetila se pisanju. Dobitnica je nagrade „Nero Wolfe“ za roman „Nestala“ i nagrade „Rita“ za roman „Hirurg“. Njene knjige prevedene su na 40 jezika i širom sveta je prodato više od 25 miliona primeraka. Živi u Mejnu. Posetite njenu veb stranicu na adresi www.tessgerritsen.com.

Povezana vest:  Maestralni Najdžel Kenedi održao prvi od dva koncerta na 55. BEMUS-u

Roman „Jedini svedok“ možete pronaći od subote 6. juna u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.