„Ima opak jezik“, „jasna, odmerena (samo se čini suprotno), ciljana i brutalna poetika“, „iznova oduševljava svojom direktnošću, duhovitošću i humorom“, „knjiga koju pokloniš mami kao utjehu da nije jedina u tome“, samo su neki od komentara za knjigu „Kad je žena kurva – Kad je muškarac peder“ Vedrane Rudan, koja će se ovih dana naći u izdanju Lagune.

U svom prepoznatljivom stilu i na duhovit način, uz provokativne naslove ove dve knjige u jednoj, autorka nas suočava sa mnogobrojnim problemima koje nosi život i donosi neumoljiv pogled na svakodnevicu i sve nas – muškarce i žene.4

Povezana vest:  Edicija "Dragulji Lagune" za knjige koje su je proslavile

„Žena je kurva kad ostavi muža zbog drugog muškarca. Žena je kurva kad odlazi frizeru jednom tjedno, kad joj je kosa sjeda, kad odbije kuhati svakodnevno, kad ne vozi djecu u vrtić. Žena je kurva ako se za njega ne dotjeruje, žena koja se dotjeruje nafrakana je kurva. Žene se slikaju gole jer su kurve, žene koje se ne slikaju gole ružne su kurve. Žena je kurva kad je stara. Svaka je stara kurva kad navrši tridesetu. Peder je svaki muškarac koji ne misli da je svaka žena kurva… Peder je onaj muškarac koji vodi djecu u vrtić, a ona je ostala doma, lakira nokte, pijucka kavu. Peder zna uključiti perilicu za rublje, onu za suđe, zna upotrijebiti peglu i promjeniti pelene. Peder plaća alimentaciju i ne misli da tom lovom kurva kupuje seksi rublje. Peder ne voli svoj auto više nego svoju djecu…“

Povezana vest:  Novi roman Jelene Bačić Alimpić „Noć kada su došli svatovi" u prodaji od 5. oktobra

„’Kad je žena kurva, kad je muškarac peder’ moja je jedina knjiga koju neće demantirati vrijeme. Ostat ćemo kurve dovijeka u svijetu u kome se iz dana u dan broj pedera smanjuje“, rekla je Vedrana za Lagunu povodom novog izdanje svoje knjige.

Osmu knjigu Vedrane Rudan u izdanju Lagune „Kad je žena kurva – Kad je muškarac peder“ možete pronaći od petka 3. jula u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  Hit Vulkanovog sajma knjiga: Zmajeve oči iz pera Stivena Kinga