Novi roman poznatog književnika i prevodioca Ivana Ivanjija „Milijarderovi sinovi“ nastavak je kultnog romana „Milijarder“. Pred čitaocima je priča o milijarderovim naslednicima, o preobražavajućoj sili novca, o smislu i besmislu bogatstva.

Nikola Vacić je ćutljiv, povučen mladić koji nema para, posao, devojku, a nema izgleda da će se uskoro njegova situacija promeniti. Nakon majčine smrti on ostaje sam u stanu na četrnaestom spratu solitera na Voždovcu i jedinu svetlu tačku u njegovom životu predstavljaju povremeni razgovori sa komšijom Vladislavom Minikom, penzionisanim profesorom komparativne književnosti.

Povezana vest:  Svečano otvoren Beogradski festival igre

Luj de Klontenon je samouveren, otmen vojvoda koji još nije napunio ni tridesetu a ponaša se kao da je ceo svet njegov. On živi u luksuznom stanu u osmom arondismanu u Bulevaru de Kursel u Parizu, izlazi u najelitnije restorane a devojke se oko njega otimaju.

Kad saznaju da su naslednici Vladimira Konstantinovića, najbogatijeg Banaćanina svih vremena, Nikolin i Lujev život će se preokrenuti. Pored velikog novčanog iznosa, njihov biološki otac o kome ništa nisu znali ostavio im je vulkansko ostrvo u Južnom moru.

Povezana vest:  Otvorena Izložba EMPATIJA povodom Međunarodnog dana nestalih lica

„Verujem da je mnogim autorima naknadno žao ako na kraju svog romana ’ubiju’ glavnog junaka. Meni se to dogodilo u romanu ’Milijarder’ koji je Laguna objavila 2014. Moj junak Vadim se obogatio u svetu, ipak zavidi svojim vršnjacima u Beogradu koji žive teško, ali imaju decu i unuke. Angažuje detektive da provere da li je neka od žena sa kojima je imao ljubavne afere rodila dete, a bila isuviše ponosna da mu to kaže. ’Milijarderovi sinovi’ nastavljaju da ispituju šta mnogo novca znači u životu, da li je sreća nešto drugo“, istakao je Ivan Ivanji povodom novog romana.

Povezana vest:  Prvi roman za odrasle Džoane Rouling podelio kritiku

Roman „Milijarderovi sinovi“ možete pronaći od utorka 7. jula u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.