Izlečiti Alchajmerovu bolesti, poraziti rak, živeti decenijima duže… O ovakvim pomacima u medicini mogli smo samo da sanjamo.

U Silicijumskoj dolini stvoren je nov pristup medicini. Pomoću algoritama, veštačke inteligencije i ogromne količine podataka kompanija kao što su Gugl, Majkrosoft, Epl uveliko rade na novim terapijama i načinima dijagnostikovanja bolesti.

Tomas Šulc, dugogodišnji Špiglov dopisnik iz Silicijumske doline, u svojoj knjizi  opisuje šta nam donosi medicina budućnosti, takozvana digitalna medicina, i kako Silicijumska dolina namerava da pobedi bolesti i produži nam život.

Povezana vest:  Završnica romana o slobodi u 20. veku "Svaki dan u godini 4" Uvea Jonzona

„Šulc nas upoznaje sa ogromnim napretkom medicine u budućnosti.“ Technology Review

„Knjiga je zasnovana na detaljnim istraživanjima i uvodi nas u tajne istraživačke laboratorije.“ Eve

„Uzbudljivo poput odličnog krimića.“ Health&Care Management

„Šulc opisuje predstojeću prekretnicu u oblasti medicine i pojašnjava koliko su ozbiljna obećanja u vezi sa onim što će medicina u budućnosti biti u stanju da uradi.“ Bild der Wissenschaft

Povezana vest:  NA INICIJATIVU MIKSERA OSNIVA SE ASOCIJACIJA KREATIVNIH MANIFESTACIJA JUGOISTOČNE EVROPE SA SEDIŠTEM U BEOGRADU

Knjigu „Medicina budućnosti“ možete pronaći od utorka, 21. jula, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.