Serijal „Okean od papira“ nagrađivanog autora Zorana Penevskog stigao je do svog četvrtog dela od ukupno šest. Pred čitaocima je inteligentno i maštovito ispripovedana priča, puna misterije, jeze, neobičnih junaka, duhovitih i mudrih poređenja. U novoj knjizi „Ostrvo u jajetu“ nastavljamo da pratimo šesnaestogodišnjeg Tarvina koji traži lek za svoju bolesnu sestru u Petogradu, mestu sastavljenom od pet gradića čiji su simboli životinje.

U jajetu je ostrvo, u Arhivu srce znanja, usred mora – tajna.

Povezana vest:  Maj u Novom Sadu u znaku mladih

Ono što je gore odražava se u onom što je dole. Što je Tarvinu jasnije šta se u Petogradu događa, to se dva sveta, onaj stvarni i onaj izmišljeni, više prožimaju. Usred okeana od papira on će shvatiti da ga otac šalje na put preko Ćutljivog mora.

Vešterinke se okupljaju. Tajna furijske groznice biće otkrivena.

Povezana vest:  U prodaji ulaznice za spektakularnu predstavu THE ROYAL HORSE GALA

Snevano, slućeno, stvarno.

„Radnja se u četvrtom delu premešta u Arhiv Petograda, gde će Tarvin naći nove tragove koje mu je ostavio otac“, ističe Penevski. „Poseban zadatak za njega (a i za čitaoce) biće u odeljku ’Pet priča i legendi o Petogradu’. U svakom slučaju, tu je mnogo neobičnih situacija, smešnih i strašnih, još činjenica o poreklu Petograda i njegovim staništarima, još susreta sa vešterinkama i tajnim aktivnostima raznih likova, i još fenomenalnih ilustracija Dušana Pavlića.“

Povezana vest:  U prodaji "Z: Roman o Zeldi Ficdžerald" Teris En Fauler

Penevski je u serijalu „Okean od papira“ osmislio originalnu priču sa imaginarnim prostorom, nalik na pozni srednji vek, a ova bogato ilustrovana saga uz mnogo obrta posebno će se dopasti ljubiteljima fantastike, humora i magije.

„Okean od papira 4: Ostrvo u jajetu“ možete pronaći od četvrtka 6. avgusta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.