Za istoriju se kaže da je učiteljica života. Ona nam otkriva kako je svet nastao, kako su se razvijale i propadale mnoge civilizacije, kako su ljudi živeli u davna vremena. A sada, zahvaljujući knjizi Atlas istorije, istraživanje prošlosti postaće prava zabava!

Tijago de Morais, autor ovog nezamenljivog atlasa, provešće vas kroz neverovatnu istorijsku priču, od antičke Grčke, preko Ruskog carstva i Otomanske imperije do neverovatnih savremenih otkrića, a sve to uz mnogo dosetki, humora i zanimljivih činjenica.

Povezana vest:  Nova knjiga Tomasa Eriksona – Okruženi psihopatama

Uvod u svako poglavlje predstavlja civilizaciju na njenom vrhuncu.

Mapa svake civilizacije upoznaje vas s nekim od ključnih ličnosti određene kulture. Tu ćete sresti vladare, genije, zlikovce, istraživače, plesače…

Na stranicama s pričama nalaze se zanimljive činjenice, od toga kako pisati hijeroglifskim pismom do toga ko je otkrio sladoled.

Atlas istorije je svojevrstan vremeplov u koji uskačemo puni entuzijazma, a vožnja je uzbudljiva, bilo da ste dete ili u zrelom dobu. Učite zabavljajući se! Upoznajte vladare, naučnike, umetnike, astronaute, gusare, i saznajte mnogo činjenica o najzanimljivijim istorijskim trenucima petnaest civilizacija. Otisnite se na neverovatan put i otkrijte kako se čovečanstvo menjalo i razvijalo tokom milenijuma, od antičkih vremena do modernog doba. Pazite samo da ne sretnete Džingis-kana i njegove ratnike…

Povezana vest:  "Leva strana druma" Dejana Stojiljkovića u prodaji

Atlas istorije je jedna od onih knjiga kojima se uvek vraćamo. Prelepe ilustracije dodatno obogaćuju sadržaj ove knjige, tako da istorija dobija potpuno novu dimenziju. Svim radoznalcima preporučujemo da posete naš sajt www.vulkani.rs i naruče već danas ovaj fantastični vodič kroz burnu istoriju čovečanstva.