Edgar Alan Po, pisac koji je definisao detektivski žanr i ostavio neizbrisiv trag u književnosti, i danas oduševljava čitaoce svih generacija širom planete, a njegova Izabrana dela u izdanju Vulkan izdavaštva mogu biti vaša već danas! Priče jednog od najkontroverznijih svetskih autora oplemeniće svaku kućnu biblioteku, a spektar emocija koji će u vama izazvati je kolosalan – od melanholije, preko tuge do straha, ljubavi i strasti.

Povezana vest:  U Muzeju afričke umetnosti održana radionica izrade egipatskog fajansa

U obilju svojih dela, Edgar Alan Po, majstor za misteriju i sablasno, pisac neobične genijalnosti i vizionarske mašte, suočio nas je sa atmosferom jeze i straha, sa bizarnim i tajanstvenim zapletima, zastrašujućim i halucinantnim, istražujući senovita područja skrivena iza prividne normalnosti našeg postojanja.

Od zloslutnih alegorija do napetosti i neizvesnosti, njegove priče nezaboravna su i originalna istraživanja mračnije strane života, bezvremeni uvid u najzagonetnije kutke ljudske duše, remek-dela u kojima se sjedinjuju strava i zločin, tama i ludilo, ljubav i smrt.

Povezana vest:  Obeležen 70. rođendan Francuskog instituta u Srbiji

Čuveni Šarl Bodler jednom prilikom je rekao: „Nema priče dostojne ovog imena ako od prve reči ne izazove kod čitaoca neodoljivu želju da što pre stigne do poslednje stranice i spozna rešenje.“ Ime Edgara Alana Poa odjekuje celim svetom kroz vekove. Bio je veliki umetnik i svojom snagom i originalnošću inspirisao je generacije autora koji su stvarali posle njega.

Izabrana dela ovog velikog američkog pisca možete kupiti već danas putem sajta www.vulkani.rs.

Povezana vest:  Premijera predstave "Anđeli čuvari" u BDP-u