Čuma se zabezeknu: „Vi? Vi ste samo deca i… pas. Kako vi možete spasti svet?! Mali ste!“

„Sudbonosne poteze ponekad povuku oni od kojih se to najmanje očekuje. Mali mogu činiti velika dela“, reče Serafina.

U gradu Sumrakovcu Serafina Krin će uskoro napuniti dvanaest godina, ali to je njena najmanja briga. Želi da postane književnica i da dobije magične moći kao što ih imaju njena mama veštica i njen tata vilenjak. Kad misteriozna pošast spopadne njen čarobni svet Magovije i on počne da nestaje, Serafina Krin će morati sa svojim ljubimcem (psom koji govori) i dvojicom najboljih drugara (usamljenim dečakom koji obožava da čita i trapavim akrepom) da pronađe način da ga sačuva.

Povezana vest:  Majstori baroka i klasike na Kolarcu 4. decembra

Ova uzbudljiva avantura sa mnogo obrta, još više mudrosti i s obiljem humora zove se „Serafina Krin i srce sveta“. Napisala ju je Aleksandra Filipović, talentovana spisateljica i satiričarka. Ona je ovom knjigom želela da nas podseti na to koliko je mašta divna i beskonačna, da su granice samo u našim glavama i da mali mogu činiti velika dela.

„Devojčica Serafina Krin, njen pas i dvojica najboljih prijatelja upustiće se u nezaboravnu pustolovinu nakon koje više ništa neće biti isto. Družina će morati da sačuva svoj čarobni svet od pošasti koja ga iznenada napada. Ovo je duhovita i topla priča o prijateljstvu, porodici, prihvatanju različitosti, plemenitosti i hrabrosti. Nadahnuće za jednog od glavnih junaka, Serafininog ljubimca Lokija, bio je moj pas. On je obožavalac mortadele, opsednut je ovcama, blentav je i šašav, ali je beskrajno odan i pun je ljubavi. Moja ljubav prema prirodi i životinjama pretočila se u specijalni dodatak koji ćete pronaći na kraju romana. U Izvodu iz ’Enciklopedije flore i faune Magovije’ navedene su neobične vrste biljaka i životinja koje žive u svetu Serafine Krin. Vodim se time da bi knjige za decu trebalo da prenose mudre i važne poruke, budući da ono što usvojimo u detinjstvu, ostaje sa nama čitavog života. Kao što se kaže u romanu: ’Knjige su sazvežđa mudrosti i čuda’“.

Povezana vest:  Smrtonosan i zabavan triler godine - "Moja sestra serijski ubica"

Knjigu „Serafina Krin i srce sveta“ možete pronaći od srede 9. februara u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.