Džez pevačica Sofija Knežević održaće koncert na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u petak, 11. septembra, gde će izvesti pesme sa novog albuma “Sofijaž”.

Nakon nastupa u okviru svečane večeri pod nazivom “Ponovo zajedno” kao ceremonija za početak nove sezone Narodnog pozorišta, Sofija je ponovo prisutna u prestonici pred publikom koja voli džez kao poseban žanr muzike za dušu.

Povezana vest:  Za kraj pozorišne sezone lutkarska predstava „Mačak u čizmama" i 50% popusta na ulaznice za vikend predstave u Malom pozorištu „Duško Radović"

Sada na svom solo koncertu, Knežević će predstaviti numere sa aktuelnog albuma “Sofijaž” koji je trenutno u selekciji za “Grammy” nagradu.

Mlada umetnica je diplomirala na Univerzitetu za muziku i dramske umetnosti u Gracu, Austriji, i dobila je punu stipendiju sa samo 16 godina.

Laureat je brojnih nagrada i priznanja kao što je Tesla nagrada za dostignuća u muzici, Unesco Stipendija za mlade talente, a u 2013. godini je izabrana za “Betty Carter Jaž Ahead” program koji prepoznaje izuzetno talentovane umetnike i kompozitore.

Povezana vest:  Roman koji zrači životnom snagom - "Vozom za Samarkand" Guzelj Jahine

Sofija živi i radi u Njujorku od 2011, a zaposlena je kao profesor pevanja u “Music Sćool of New York City” od 2012. godine.

Tokom 2017. i 2019. napisala je muziku i tekst za “Crystal Bridges” muzej u Arkanzasu i Muzej moderne umetnosti u Njujorku, a takođe je komponovala za “Theater 13” u istom gradu kao njihov umetnički direktor, ali i za trupu “Island Dreams Entertainment”.

Povezana vest:  Osnovan Samostalni sindikat pisaca Srbije

Pevala je sa mnogim značajnim kolegama muzičarima – David Murray, Jason Moran, Sheila Jordan, Jay Clayton, Terence Blanćard, James Moody, Elliot Mason, Christian McBride….

Ulaznice za koncert 11. septembra se mogu kupiti kupiti na blagajni Narodnog pozorišta ili putem onlajn naručivanja.