Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće večeras Tursku u drugom kolu Lige nacija sa željom da popravi utisak posle poraza od Rusije u Moskvi (3:1), ali i podigne samopouzdanje pred najvažniji duel godine – 8. oktobra protiv Norveške u Oslu u baražu za EURO.

„Sve ćemo učiniti da napravimo ambijent da nam sve bude kvalitetnije pred odlazak u Oslo. Pokušavamo da prilagodimo kvalitet igrača rasporedu na terenu i jedan od tih detalja je karakterističan za promenu rasporeda pojedinaca. I za utakmicu protiv Turske nećemo praviti neka velika pomeranja, ali će biti malih izmena“, rekao je Tumbaković na video konferenciji za medije.

Povezana vest:  Gvardiola: Ostajem u Bajern i sledeće sezone

On je upitan i da li može da se očekuje utakmica bez primljenog gola, nakon serije od 11 mečeva u kojima su rivali pogađali mrežu Srbije.

„Sve ćemo učiniti da to svedemo na neki minimum, ali način igre i želja da postignemo gol više ima uticaja“, rekao je selektor.

Jedno od pitanja za Tumbakovića bilo je da li je iznenađen porazom Turske od Mađarske.

Povezana vest:  Eto'o prvi na Murinjovoj listi želja

„Iskren da budem, malo sam iznenađen, ali ne toliko, jer pratimo i Mađarsku koja ima jako dobru reprezentaciju. Selektor Turske je malo ““potcenio““ selekciju Mađarske i sigurno da će u Beogradu igrati sa daleko jačim sastavom“, zaključio je Tumbaković.

Utakmica drugog kola Grupe 3 B Lige nacija između Srbije i Turske igra se od 20.45 na stadionu Rajko Mitić.

Povezana vest:  PSŽ se uključio u trku za Bejla