Elen je prestala da govori. Misli da je možda ubila svog oca. Njen brat se zaključao u svoju sobu. Njihova majka, uspešna glumica, nastavila je normalno da živi. „Mi smo porodica svetlosti!“, ponavlja ona. Ali mrak prodire odasvud i iz svojih zasebnih svetova oni neizmerno čeznu jedni za drugima.

Ovo je ukratko radnja knjige „Dobro došla u Ameriku“ švedske autorke Linde Bustrem Knausgor, prikazana kroz izvrstan portret osetljivog, odlučnog deteta koje doživljava traumu, porodice koja preti da se uruši, i ljubavi toliko snažne da preti da ih rastrgne. „Dobro došla u Ameriku“ je emotivna i iskrena priča. Odiše autentičnošću kakva se danas retko može naći.

Povezana vest:  Bestseleri domaće i svetske književnosti 12. juna na regionalnoj manifestaciji „Noć knjige"

Linda Bustrem Knausgor je švedska spisateljica i producentkinja dokumentarnih radio emisija. „Dobro došla u Ameriku“ je njen drugi roman, koji je bio u izboru za uglednu književnu nagradu Avgust.

„Priča Linde Bustrem Knausgor o porodici koja prolazi kroz krizu šokantna je i maštovita. Sve je napisano lepom i raspršenom prozom koja nagoveštava da na kraju ipak iz tame dolazi svetlost“, stajalo je u obrazloženju žirija ove prestižne švedske nagrade.

Povezana vest:  „Travijata“ u bioskopu „Cineplexx“

I ako ste zapitali da li je Linda Bustrem Knausgor na bilo koji način povezana sa čuvenim autorom Karlom Uveom Knausgorom, otkrićemo vam da jeste. Ona je njegova bivša supruga, pa ako identifikujemo devojčicu sa autorkom, iz Knausgorovih knjiga saznajemo šta se dalje sa ovom devojčicom dešavalo.

Dramu „Dobro došla u Ameriku“ Linde Bustrem Knausgor možete pronaći od subote 12. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  Festival gitare do nedelje 10. marta