DOB 1Dom omladine Beograda predstavio program za 2014. i rezultate rada u 2013. godini
 
U Domu omladine Beograda danas su održana „Otvorena vrata“ za predstavnike medija, koji su imali priliku da čuju informacije vezane za poslovne i umetničke rezultate koje je ovaj kulturni i obrazovni centar ostvario tokom 2013. godine, kao i najavu programa za 2014. godinu. Marko Stojanović, koji je na mesto v.d. direktora Doma omladine Beograda stupio 1. juna 2013, istakao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatima tokom prvih sedam meseci mandata i angažmanom celog tima zaposlenih.
-U prethodnih sedam meseci postigli smo nekoliko važnh stvari, i kada je reč o poslovanju kuće, ali i o programu. Pre svega bih istakao da je vraćena većina nasleđenih dugova, ali i da je dupliran broj posetilaca. Tokom 2012. godine ukupan broj poseta bio je oko 200.000, dok smo samo od juna do kraja decembra 2013. godine imali preko  210.000, što je ukupno oko 410.000 poseta u Domu omladine tokom prošle godine – rekao je Stojanović.
On je istakao da će 2014. godina biti u znaku jubileja – 50 godina od osnivanja Doma omladine Beograda, koji će se obeležavati tokom čitave godine kroz brojne programe, pod parolom „50 poklona za 50 godina“. Prvi „poklon“ programi su „Raspust za Dž“, koji DOB realizuje u saradnji sa Sekretarijatom za sporti i omladinu Grada Beograda i besplatni filmski festival za mlade, pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Beogradu. Tokom poslednje nedelje zimskog raspusta više stotina omladinaca ima priliku da potpuno besplatno učestvuje u brojnim kreativnim i zanimljivim radionicama i da besplatno gleda filmske hitove.
Marko Stojanović je istakao i činjenicu da su u Domu omladine Beograda uvedene i brojne inovacije, među kojima: ulaznice i bezalkoholna pića po jedinstvenoj ceni od  100 dinara za učenike i studente, besplatni obrazovni programi, besplatan brzi internet u čitavoj zgradi (u saradnji sa Orion Telekomom), rekonstrukcija i uređenje Platoa Milana Mladenovića ispred DOB-a (u saradnji sa JKP Zelenilo Beograd), Aj-ti (IT)  kutak…
Medijima se obratio i odgovorni urednik programa Doma omladine Beograda, Dragan Ambrozić, koji je, između ostalog, pozvao sve nekadašnje posetioce, urednike, saradnike ili učesnike programa DOB-a da svoja sećanja, arhive i dokumentaciju podele sa sadašnjim zaposlenima putem mejla [email protected] i tako pomognu u kreiranju digitalne arhive i pratećih programa obeležavanja jubileja Doma omladine.
Svoj koncert, zakazan za 23. januar od 20 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda, najavila je mlada operska umetnica Nevena Pavlović, koja živi u Londonu. Ona je istakla da joj je posebno zadovoljstvo da bude deo programa „Art dijaspora“, koji DOB realizuje u saradnji sa Kancelarijom za dijasporu Vlade Republike Srbije. Na koncertu „Beleške o ljubavi“, Nevena će izvesti dela Debisija, Sen Sansa, Štrausa, Čajkovskog, Britna, Barbera i drugih istaknutih internacionalnih autora. Gost koncerta je tenor Ivan Petrović, poznat kao jedan od najuspešnijih učesnika „Prvog glasa Srbije“.
Vlada Janković Džet, rodonačelnik manifestacije Demo Masters, kojom je krajem prošle godine počelo obeležavanje 50 godina Doma omladine Beograda, podsetio je predstavnike medija da je bio jedan od prvih izvođača u DOB-u, sa grupom „Crni biseri“. Istakao je da svih ovih 50 godina „živi i radi“ u Domu omladine, a da ga posebno raduje povratak Demo Mastersa, za koji vlada veliko interesovanje muzičara i publike,  u kuću gde sasvim pripada.
Demo Masters koncerti, u okviru kojih predstavljamo mlade muzičare i otkrivamo nove talente, odvijaju se svake nedelje od 20 časova u Klubu Doma omladine, a cena ulaznice je 100 dinara. Osmi po redu koncert zakazan je za nedelju, 19. januar i Dom omladine Beograda poziva publiku da dođe, podrži svoje omiljene bendove i glasa za najbolje. Veliko finale zakazano za maj 2014. godine.
Povezana vest:  Od 13. do 25. septembra 54. i 55. izdanje Bitef festivala