Posle „Čarobnjaka“, pred naše čitaoce stiže još jedan roman Džona Faulsa – „Sakupljač“.

„Sakupljač“ je roman sa kojim je Fauls stupio na književnu scenu među svetski poznate pisce. Opčinjavajuća priča o opsesivnoj ljubavi usamljenog činovnika i devojke koja će mu postati plen odmah mu je donela titulu izuzetnog, inovativnog stvaraoca nesvakidašnje imaginacije.

Povezana vest:  „Serving the Servant: Kobejn, legenda koja živi” u prodaji

Roman „Sakupljač“ ubraja se među klasike psihološkog trilera. Objavljen 1963. godine, poneo je takođe titulu prvog modernog romana tog žanra. Ono što ga izdvaja iz reda sličnih knjiga jeste psihosocijalni plan na kom je pisac razvio svoje likove.

Frederik Kleg je usamljenik. Provodi vreme loveći leptire koje potom posmatra kako lagano umiru u staklenim teglama. Što je leptir veličanstveniji, Fredova želja za retkim, krhkim stvorom sve je veća.

Povezana vest:  Istočnjačka filozofija i mudrost u knjizi Niko nije savršen

Kad spazi lepu studentkinju umetnosti Mirandu Grej, poželeće da umesto lepih leptira sakuplja lepe devojke. A Miranda je redak i savršen primerak. Nežna, očaravajuća, talentovana, puna života, ona je pravi kolekcionarski trofej. Fred ne može da savlada svoju iznenadnu žudnju da je probode čiodom, da je drži spram svetla i proučava svaki njen savršen detalj…

Povezana vest:  Remake festival predstavlja svoje prvo izdanje u Berlinu od 11. do 15. septembra

Roman „Sakupljač“ možete pronaći od četvrtka 15. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.