Direktan prenos kultne predstave Beogradskog dramskog pozorišta „Kad su cvetale tikve“ pratilo je sinoć na internetu više hiljada ljudi u 572 grada širom sveta, od Severne i Južne Amerike, preko Evrope i Azije, pa sve do Australije. Prenos je realizovan sa više od 15 kamera koje su dva i po sata pratile preko 30 glumaca na sceni. Ovo je prvi put u regionu, da na ovakav način, produkcijski i organizaciono, bude prikazana jedna pozorišna predstava.

Spektakularni live stream predstave nastale po čuvenom delu Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, pokazao je da pozorište može da živi i u okolnistima pandemije.

Povezana vest:  Četvrta Regionalna književna konferencija u petak u Novom Sadu

Miloš Biković, koji tumači glavnog lika, Ljubu Vrapčeta, kao i ostatak mnogobrojne ekipe predstave: Branislav Lečić, Marko Živić, Danica Ristovski, Srđan Dedić, Anja Alač, Daniel Sič, Miodrag Radonjić, Nataša Marković, Jelena Čvorović Paunović, Boda Ninković, Milan Čučilović, Andrej Šepetkovski, Iva Ilinčić, Ivan Tomić, Marko Gvero, Savo Radović i drugi, bili su na visini zadatka i na izuzetno profesionalan načan odigrali predstavu pred kamerama umesto pred publikom u sali. Na taj način, zajedno sa celom ekipom koja je realizovala prenos, priuštili su gledaocima jedan potpuno novi doživljaj predstave „Kad su cvetale tikve“.
Prenos predstave realizovan je u saradnji Beogradskog dramskog pozorišta, Arhangel studija, Bokserskog saveza Srbije, Bokserske federacije Rusije i tickets.rs.

Povezana vest:  MUZEJ ZEPTER OTVARA CRVENU SOBU

Koliko je live stream bio uspešan govore utisci publike i komentri koje su slali tokom prenosa. Ovo su samo neki od njih:

„Bravo! Ovo je neviđeno do sad! Uživamo.“

„Ispisali ste istoriju ljudi. Čestitke!“

„Ovo je kao da gledamo film. Svkaka čast kako ste ovo izveli.“

„Nova dimenzija pozorišta. Bravo za celu ekipu.“

Povezana vest:  Knjiga Čedomira Antića - bez srdžbe o jednom vremenu

„Ne verujem da ovo ide uživo! Kao da je izmontirano, scena po scena. Pravi ste profesionalci. Hoćemo još!“

„Gledao sam predstavu u pozorištu i nisam ovo očekivao. Napravili ste čudo! Nisam trepnuo, potpuno novi doživljaj.“

„Beogradsko dramsko pozorište ne prestaje da iznenađuje! Najbolji ste! Lekcija za sve!“