Artcafe

Otvaranje izložbe slika Beograd dodir Scvetova 4. maj u 19 časova Art café galerija Sava Centar

U doba kada više nego ikada tražimo oslonac u istinskim duhovnim vrednostima, JP “Sava Centar” se odvažio da obogati svoju ponudu i omogući posetiocima još jedan kulturni sadržaj, a kvalitetnim umetnicima dodatnu afirmaciju i stvaranje kontakata kroz organizovanje prodajnih izložbi umetničkih dela.

U obnovljenom galerijskom prostoru ART CAFÉ-a svaka pojedinačna postavka slika, grafika, keramike ili skulptura biće izložena 20 dana. Posebnu dinamiku svakoj izložbi omogućava multifunkcionalnost tog prostora u kojem će se istovremeno održavati press-konferencije i kokteli.

Povezana vest:  Repertoar Pozorišta Teatrijum od 1. do 7. avgusta

Na taj način izložbeni prostor postaje bliži i onim gostima Sava Centra koji su došli da posete ili učestvuju u drugim manifestacijama. Na dan otvaranja izložbe sva izložena umetnička dela mogu se kupiti po 20 % nižoj ceni.

Na izložbi kojom se otvara Art cafe galerija Sava Centra biće prezentovana dela  sledećih umetnika:

Iva Burg rođena je 1987. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu za umetnost i dizajn Megatrend. Slikarstvom se bavi nekoliko godina. Učestvovala je na grupnoj izložbi mladih umetnika i na fakultetskim izložbama. Pored slikarstva i grafičkog dizajna, radi vitraže i slika na staklu. Živi i radi u Zemunu.

Povezana vest:  65. Sajam knjiga pod sloganom “Povratak napisanih” od 11. do 19. septembra

Ljubomir Krivokapić, akademski slikar iz Beograda. Član ULUPUDS-a. Izlaže u zemlji i inostranstvu, samostalno i kolektivno.

Radio na TV i filmu kao scenograf i kostimograf. Učesnik mnogobrojnih slikarskih kolonija. Živi i radi u Beogradu kao samostalni umetnik.

Katarina Ljubinković Zorkić, rođena 1955. godine u Beogradu. Završila School of Classical Chinese Painting u Bangkoku, Tajland.

Član ULUPUDS-a od 1977. godine. Izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Više puta nagrađivana za svoj umetnički rad. Osnivač Likovne radionice za rad sa osobama sa posebnim potrebama u Beogradu.

Živi i radi kao samostalni umetnik u Beogradu.

Povezana vest:  Primabalerina Svetlana Zaharova ponovo u Beogradu

Dušan Mikonjić, slikar-grafičar, rođen 1940. godine u Uroševcu.

Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a. Od 1963. godine izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Više puta nagrađivan za svoj umetnički rad. Živi i radi kao slobodan umetnik u Beogradu.

Milica Petrović rođena 1955. godine u Beogradu.

Fakultet primenjenih umetnosti završila u Beogradu. Član ULUS-a od 1981. godine. Izlagala na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, i učestvovala u radu više likovnih kolonija.

Za svoj rad nagrađena je 1994. godine.

Živi i radi u Beogradu kao samostalni umetnik.