Od autora BBC-jevih serija „Planeta Zemlja“ i „Živa planeta“ i čuvenog prirodnjaka Dejvida Atenboroa stiže nam naučno potkovana priča „Život na našoj planeti“ o promenama koje se odigravaju u svetu u poslednjih stotinak godina.

 Atenboro prenosi čitaocima mudrost prikupljanu čitav jedan životni vek i svoju optimističnu viziju budućnosti.

„Devedeset tri su mi godine. Imao sam izuzetan život. Dok sam bio mlad, mislio sam da se nalazim u svetu divljine i doživljavam netaknutu prirodu – ali bila je to iluzija. Tragedija našeg doba već se odvijala svuda oko nas, jedva uočljiva na svakodnevnom nivou – naša planeta je ostajala bez svojih netaknutih prirodnih prostranstava i bez raznovrsnosti svog živog sveta. ’Život na našoj planeti’ je moje svedočenje i moja vizija budućnosti, priča o tome kako smo počinili svoju najveću grešku – i kako bismo mogli da je popravimo ako smesta pređemo na delo. Imamo samo još jednu, poslednju šansu da obezbedimo sebi savršeno mesto za život i obnovimo onaj divni svet koji smo nasledili. Potrebna je samo volja za to.“

Povezana vest:  Festival Tango Neutral Weekend 2 u Gvarneriusu

Ne poričući da se nalazimo gotovo na samoj tački bez povratka, Atenboro je okrepljujuće optimističan i ističe da ljudska bića imaju izvanredan dar za rešavanje problema.

Svi oni koji brinu za ekološku budućnost naše planete rado će provesti izvesno vreme uz ovu izvrsnu knjigu, obogaćenu brojnim fotografijama.

„Život na našoj planeti“ Dejvida Atenboroa možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Od sutra prodaja ulaznica za koncert Najdžela Kenedija