Za sve vas koji kraj sebe imate svoju srodnu dušu, za večite romantike i one koji slave iskrenu i uzvišenu ljubav Vulkan izdavaštvo ima idealan predlog kako da provedete Dan zaljubljenih. Ne propustite priliku da obradujete voljenu osobu ili sebe najnovijim knjigama i uživate u danu koji slavi ljubav u idealnom društvu – uz knjigu i osobu zbog koje vam srce treperi.

Svetski bestseler autorke Holi Miler Od pogleda na tebe je idealan izbor za ljubitelje romana o velikim ljubavima. Postoje knjige koje mogu da nam razbiju srce u milion komadića, one zbog kojih ne možemo da spavamo i zbog kojih prolijemo more suza. Od pogleda na tebe je upravo takva priča, jedan od najromantičnijih romana ove godine! Džoel se odrekao ljubavi, zakleo se da se više nikada neće zaljubiti jer se svima koje voli dogodi nešto loše. Međutim, kada na svom putu upozna šarmantnu Kali, u njoj vidi drugu šansu, priliku da bude srećan. Kali se već dugo bori sa tugom, ali u Džoelu otkriva onu vrstu ljubavi o kakvoj je oduvek maštala. Od trenutka kada su se slučajno sreli, znali su da će im se životi promeniti.

Povezana vest:  Premijera "Nacionalne klase" u Dadovu

Filozofsko-psihološki roman Milanka Govedarice Smisao erosa i ljubavi oduševiće svoje čitaoce! Počinje razmatranjem prirode erosa, erotskih doživljaja i erotskih aktivnosti, koji su ljudima očigledniji, sa težnjom da se što potpunije objasni ljubav, koja je tajanstvenija i uzvišenija. Nastojeći da pomenute teme osvetli iz različitih perspektiva, autor je u sadržaj ove knjige inkorporirao zapise o erosu i ljubavi koje su za sobom ostavili stari Grci, mislioci hrišćanstva, Frojd i postmodernisti, i posebno veliki egzistencijalističko-personalistički mislioci.

Ako ste okrenuti popularnoj nauci, pravi izbor je knjiga Adama Raderforda Kratka povest svakog ko je ikada živeo. Autor nam precizno objašnjava na koji način genomika u potpunosti reispisuje priču o ljudima – od pre sto hiljada godina, i kako u svom jedinstvenom genomu svako od nas nosi deo istorije naše vrste. Sve te priče bile su zaključane – sve do sada.

Povezana vest:  Mocartov „Rekvijem“ izložen u Beču

Čitaoci kojima je potrebno malo dodatnog adrenalina, uzbuđenja koje krije duboku psihološku pozadinu, mogli bi da se opredele za roman Liv Konstantin Poslednja gospođa Pariš. Amber Paterson je dosadilo da bude nevidljiva, nevažna, previše nebitna da bi je primetili. Zaslužuje više, život pun novca i moći, kakav ima Dafni Pariš, boginja plave kose i blistavih plavih očiju. Dafni, svetska žena i filantrop, i njen muž Džekson, neodoljivi milioner, izgledaju kao par koji je izašao pravo iz bajke. Anonimna devojka iz provincije pretvoriće se u ženu koja će učiniti sve da postane nova gospođa Pariš.

Povezana vest:  Izložba Gojinih grafika „Užasi rata i ratna fotografija“

A pravim zaljubljenicima u knjigu, strastvenim čitaocima istančanog ukusa, preporučujemo knjigu koja je svet bacila pod noge – Klub ubistava četvrtkom Ričarda Ozmana. Negde među zelenim brežuljcima Kenta, u mirnom i luksuznom kompleksu za stare, četvoro neobičnih prijatelja sastaje se svakog četvrtka. Oni nisu obični penzioneri: mrske su im društvene igre i preziru da pričaju o bolestima koje ih muče. Uz čašu vina i kolačiće sa votkom, Elizabet, Džojs, Ibrahim i Ron mnogo više vole da istražuju stara, nerešena ubistva i tako vežbaju male sive ćelije. Jednog lepog sunčanog dana, na njihovom se pragu dešava pravo-pravcato ubistvo, a Klub ubistava četvrtkom se prvi put nalazi usred istrage stvarnog slučaja.

Ne propustite sjajnu priliku! Ispunite vreme koje je pred vama romanima koji ostavljaju bez daha i knjigama vodećih svetskih pisaca. Posetite sajt Vulkan izdavaštva, odaberite savršen poklon za savršenu osobu i izjavite ljubav knjigom.