Najpoznatiji nemački autor iz oblasti duhovnosti i opšteg zdravlja, Ridiger Dalke, koga naši čitaoci znaju po knjigama „Životne krize kao prilike za razvoj“, „Zakoni sudbine“, „Bolest kao govor duše“, u novoj knjizi „Zaštita od infekcija“ predstavlja priručnik za prirodno jačanje imunosistema.

Panika vlada svetom, nevidljivi neprijatelj uzdrmao je njegove temelje: reč je o kovidu 19. Da li se „kriza izazvana koronom“ pretvara u egzistencijalni problem? U ovakvim okolnostima nije dovoljno osloniti se samo na krizni menadžment i pružanje medicinske pomoći. Vreme je da se suočimo sa suštinom nevolje u kojoj smo se našli. Reč je o našem zdravlju, našoj budućnosti – a i našem novcu.

Povezana vest:  12. GoetheFEST u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Ridiger Dalke je u ovoj knjizi posvetio pažnju pitanjima: Šta nam kovid 19 govori o nama samima, to jest šta možemo da naučimo o sebi u ovim kriznim vremenima? Da li su političke i ekonomske agende uvek na strani građana? Jesu li vakcine zaista rešenje za izlaz iz ove krize? Šta možemo sami da preduzmemo kako bismo se zaštitili od ove infekcije?

Povezana vest:  Pozorište na Terazijama - repertoar za MAJ 2012.

„Zaštita od infekcija“ je praktični vodič za prirodno jačanje imunosistema i za psihičko suočavanje sa kriznim situacijama, na ličnom i na društvenom planu. Vreme je da prestanemo da se bavimo izbegavanjem bolesti i počnemo da živimo zdravijim životom.

Dalkeova knjiga podstiče na samoodgovornost, navodi nas da staloženo i inteligentno pristupimo aktuelnoj situaciji i da preduzmemo sve što je u našoj moći kako bismo poboljšali svoje zdravlje.

Ridiger Dalke (1951) je studirao medicinu u Minhenu, a posle završenog medicinskog fakulteta prošao je obuku za lekara prirodne medicine i psihoterapeuta. Od 1978. do 2003. radio je kao psihoterapeut. Godine 1989. je osnovao Isceliteljski centar u Johaneskirhenu. Danas drži seminare i predavanja širom sveta, a kad je reč o medicini, bavi se pre svega lečenjem postom.

Povezana vest:  Bečka umetnička jesen 2016.

Knjigu „Zaštita od infekcija“ možete pronaći od subote 20. februara u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.