Niko bolje od američke autorke Melani Bendžamin ne razume snažne i kompleksne žene, piše kritika o junakinjama njenih knjiga. Da je zaista tako, čitaoci Lagune saznali su zahvaljujući knjizi „Avijatičareva žena“, a to sada potvrđuje i roman „Gospodarica Rica“.

„Gospodarica Rica“ je uzbudljiv ljubavni roman inspirisan istinitom pričom o neobičnoj Amerikanki koja je radila za francuski pokret otpora tokom Drugog svetskog rata dok je gostila nemačke vojnike u hotelu Ric.

Povezana vest:  Pozorišna jesen za tinejdžere ponovo u Domu omladine Beograda!

U Ricu ništa ne može da krene po zlu. Iza njegovih pozlaćenih zidova svaka žena je lepotica, a svaki muškarac zanosan. Poznati gosti poput Hemingveja, Ficdžeralda, Koko Šanel i vojvode i vojvotkinje od Vindzora, omiljeni posetioci ovog malog raja, dolaze ne bi li uživali najbolji tretman kod Blanš Ozelo i njenog supruga Kloda, direktora hotela. Ona je nemarna ali zanosna Amerikanka, a on ozbiljan i pedantan Francuz. Zajedno su gospodari Rica kojima glamur i sjaj služe da odvrate misli od svog problematičnog braka i tajni koje kriju od gostiju i jedno od drugog.

Povezana vest:  Šta nam je važno!

Tako je sve do juna 1940. godine kada nemačka vojska umaršira u grad, a komanda Luftvafea odluči da svoj štab postavi u Ricu. U apartmanima u kojima su nekad boravili prinčevi i umetnici sada borave nemački oficiri i Herman Gering. Život se pretvara u smrtonosni košmar. Da bi preživeli – i zadali udarac svojim nacističkim „gostima“ – Blanš i Klod moraju isplesti mrežu prevara i novih tajni koje će zarobiti svakog do koga im je stalo i koga vole. Ali jedna tajna ostaće samo njihova, tajna koja će im ugroziti život i postojanje samog Rica.

Povezana vest:  Maču Pikču ponovo otvoren za posetioce

„Gospodaricu Rica“ možete pronaći od utorka 9. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.