Priče su neophodne i deci i roditeljima. Deci – da bi razumela svet oko sebe, roditeljima – da ne zaborave ono što je vredno u životu. Najlepše „Narodne priče i umotvorine za decu“, od kojih je svaka pravi dragulj u kruni našeg nasleđa, od 11. marta možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe radova studenata Računarskog fakulteta 11. juna u Galeriji RAF

Od davnina ljudi veruju u snagu reči, u mudrost koja je utisnuta u njih i u melodiju koju nose. Nekada su ovi kratki oblici bili i čuvari znanja, i otkrivalice sveta oko nas, i vežbe za oštrenje uma, i zabavno ispunjavanje dokolice. Namenjena onima koji čitaju deci, ali i deci koja razumeju pročitano, ovo je razigrana knjiga satkana od najfinijih niti iz naše tradicije: priče, poslovice, razbrajalice, brzalice, zagonetke, pitalice, narodna verovanja, kazivanja u stihu.

Povezana vest:  U knjižarama "Katastrofa" M. Hejstingsa o Velikom ratu

„Svet je najbolja škola“, „Od znanja ne boli glava“, „Po delu se čovek poznaje“, samo su neke od poslovica koje se prenose vekovima.

Knjiga „Narodne priče i umotvorine za decu“ štampana je ćiriličnim pismom u luksuznom izdanju – u tvrdom povezu, velikom formatu, sa fantastičnim ilustracijama.