Pred čitaocima je romansirana biografija čuvene Marlen Ditrih „Ogledalce, ogledalce“ britanske književnice Pole Bern.

Nakon pažljivog istraživanja, autorka je stvorila roman koji obuhvata odnos između poznate filmske zvezde i njene ćerke, koja je u njenoj senci. I kao što naslov kaže, reč je i o ogledalima, to jest o lepoti koja će, uprkos svakom naporu, izbledeti.

Povezana vest:  Peto izdanje knjige „Deca komunizma" uskoro u prodaji

Kaži mi, kaži, ogledalce moje,

najlepša na svetu lepotica ko je?

Madu je najlepša žena na svetu.

Filmski reditelj je otkrio Madu u berlinskom kabareu burnih dvadesetih godina 20. veka i ponudio joj glamur Los Anđelesa. Tamo postaje superzvezda velikog ekrana. U njenom krevetu su važni muškarci i žene. Hitler želi da se vrati u Nemačku i postane zvezda Trećeg rajha, ali ona voli svoj život holivudske miljenice.

Povezana vest:  Razgledanje tašmajdanskih pećina u okviru „Dana evropske baštine”

Cena lepote je uvek visoka za one koji je poseduju i one koji žive u njenoj senci. Maduina ćerka zna šta znači biti običan pored blistave, zlatne majke – žene koja ju je slomila, ali kojoj ne može pobeći.

„Ogledalce, ogledalce“, dirljiv roman o majkama i ćerkama, koji istovremeno pripoveda o ratu koji vreme vodi protiv lepote – i nepodnošljivom bolu kad zvezda počne da bledi – možete pronaći od utorka 16. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Laguna na Božićnom sajmu knjiga u Domu sindikata