Ju Nesbe, jedan od  najpopularnijih svetskih pisaca kriminalističkih romana, 29. marta obeležava 61. rođendan. Tim povodom od 29. marta do 4. aprila 2021. organizujemo Nedelju njegovih knjiga kako bismo vas još jednom podsetili na njegove vrhunske krimi romane – samostalne priče, ili one iz serijala o Hariju Huleu. Pružamo vam i idealnu priliku da popunite svoju biblioteku Nesbeovim naslovima, jer tom prilikom odobravamo količinski popust od 20% za kupovinu tri ili više naslova.

Složena radnja, izuzetna napetost, najmračniji slučajevi i briljantni likovi – glavne su karakteristike romana Jua Nesbea, koji su prodati u više od 50 miliona primeraka širom planete.

Povezana vest:  Svečano otvoren festival „Dani Sarajeva”

Povodom Nedelje knjiga Jua Nesbea organizujemo nagradni konkurs „Tragom zločina“, koji počinje 15. marta i traje do 4. aprila 2021.

Pozivamo vas da napišete triler ili krimi priču do 250 reči, a tri najbolje ćemo nagraditi!

Pobednik na poklon dobija komplet Nesbeovih knjiga, koji uključuje i jedan potpisani primerak. Drugo mesto podrazumeva nagradu od pet Nesbeovih knjiga po izboru, uz još jedan poklon: potpisani primerak knjige. Autor trećeplasirane priče na poklon dobija jedan potpisani primerak knjige. Nagrađene priče, kao i one koje žiri smatra da su dobre, biće objavljene na sajtovima laguna.rs i delfi.rs i u majskom broju Bukmarkera.

Povezana vest:  Akcija u susret Danu zaljubljenih: knjiga Vulkan izdavaštva + Raffaello dezert

Članovi žirija su vrsni poznavaoci žanra. Najbolje priče izabraće Mirjana Đurđević, Marko Popović i novi Lagunin autor Đorđe Bajić.

Rezultati konkursa biće objavljeni 15. aprila na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.

Konkurs važi za sve zemlje, a predaja radova trajaće od 29. marta do 4. aprila u knjižarama Delfi ili putem mejla na: [email protected].

Kako bismo vam olakšali rad, dajemo vam primer pisanja kratke triler/krimi priče, koji možete pronaći na našim sajtovima laguna.rs i delfi.rs.

Probudite svoju kreativnost i osmislite originalni triler/krimi zaplet! Srećno!

Povezana vest:  Slobodanu Markoviću dodeljeno visoko priznanje u Poljskoj

* Uslovi konkursa

1. Slati samo kratke priče na srpskom i srodnim jezicima koje nisu ranije objavljene.

2. Zajedno sa kratkom pričom poslati i osnovne podatke o autoru: ime i prezime, adresa stanovanja, imejl-adresa i broj telefona. *Obaveštavamo vas da ćemo smatrati da ste učešćem na konkursu i dostavljanjem podataka prihvatili obradu svojih podataka o ličnosti u skladu sa našom Politikom privatnosti.i Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

3. Organizator konkursa ne snosi odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih kratkih priča na konkurs od učesnika ili trećih osoba.

4. Učešćem na konkursu, svi učesnici pristaju na uslove konkursa.